Saturday, February 19, 2011

Ini Tanpa Tajuk. Ini Tanpa Tajuk.

Orang kata : Untuk kenal siapa kita, tengoklah siapa kawan - kawan kita.

And it's true indeed. Take a deep breath and look who's around you. List them down.

Naddy - Educator
Aloi - Reporter
Inn - Gym instructor / Gov.servant
Suami - Auditor
Maklong - Administrator
Makngah - Educator
Tika - Educator
Kak Sally - Educator
Melanie - Educator

Alhamdulillah. I have them with me all the time.

Lesson learned today : The saying "The more the merrier" is inexplicable.

p/s : Setakat nak berbangga kawan kau lecturer then mengaku yang hidup kau complete, alahaiiiii sempitnya otak. Boleh pulak sms aku bagitau betapa bangga dan 'besarnya' hidup kau berkawankan lecturer. Tak matang sungguh. Babai!

8 comments :

nn said...

kawan-kawan saya

ramai yang student

PA

bar/restaurant manager

musician

clerk


tapi mostly memang students lah sebab saya pun still belajar.

alah kak, ignore je orang macam tu. pangkat tu tak ke mana pun.

Cik Puan Bunga said...

@nnBiasalah kan, budak tak matang (umur dah tua tapi matangnya tak jugak) dapat geng dengan pensyarah happy nak mampus. haha! adoi!

mAmAbuDaK said...

tapiiiiiiiiiiii k.wunga ungkapan ni plak cam mana..."ayah imam masjid anak blom tentu beriman beb"...hohoho...ai kawan ngan kambing...lg syok menggembek...

nur easy said...

erkkk best ya kawan dgn lecturer? ;)

nextmeia said...

Hye there dear,

As far as i knoe lah, *correct me if im wrong...* statement yg first dalam kotak kuning tu, saya setuju.. but seems ada bende yg tak kena ni.

hehe, siapa kawan kita bukanlah diambil kira dari sudut pekerjaan mereka. tapi attitude. sbb perkerjaan yg baik kadang2 tak melambangkan sikap sebenar org tu... dan tambahan, utk kenal sikap seseorang pula based on what and how they think, speak and behave.

just my 2cent of opinion dear.. =)

Cik Puan Bunga said...

@mAmAbuDaKHaaaa itu memang betul jugak. iman tak dapat diwarisi! cehwahhh! jangan kawan dengan kambing nanti busuk wehhhh!

Cik Puan Bunga said...

@nur easyPada dia best kot? dah gah sangat! kihkih!

Cik Puan Bunga said...

@nextmeiaEntahlah dhiey... biasalah manusia... dah besar sangat kot kalau rasa berkawan ngan lecturer... haaa betul jugak, tengok sikap and sifat kita, then siapa kawan2 kita... kdg2 old saying ni ada betulnya... kan?

zaman sekarang ni attitude boleh disorok, hipokritlah katakan. ehmmmm.