Friday, February 25, 2011

Luahan Hati Seorang Pendidik Picisan

Taklah. Siapa cakap kalau tak tahu Bahasa Inggeris tu orang bodoh?Tak! Korang tak bodoh lah kalau tak tahu Bahasa Inggeris! Tidak! Tidak!

Cuma,

Orang akan bodoh - bodohkan kita sebab tak pandai Bahasa Inggeris.

Dah.Babai.

16 comments :

nur easy said...

cemana nak lebih pandai english ni? boleh buat tuisyen x? ;)

Cik Puan Bunga said...

@nur easyJom! School holidays nanti i buat kelas extra.kehkeh!

JIJI YU said...

tak semestinye..tapi dah jadi macam keperluan mase sekarang kot

Cik Puan Bunga said...

@JIJI YUYa. Keperluan untuk hidup.cewah!

KatekateKite said...

kite tak pandai cakap bahasa inggeris tu.... T.T sedih sangat sangat sangat sangat....

sebab, kerja kite pon dah wajibkan ngajo bahase tu.....
kite tatau camne nak improve...

dulu mase dulu2 la... 2tahun lepas kot, penah pegi kelas blajo bahase tu, bayo 1k, tapi...... kite tak pandai2 pon.... T.T sebab kite jenis tamo n susah nak cakap lam kelas, takde keyakinan.....

adoiyai... dah terlambat ke ek?? kite malu la tak pandai bahase tu........ rase rendah diri sangat sangat sangat . . . . cik puan bunge.... boleh tak kite nak blaja ek? tapi camne? kalau kite dok bp, leh jerk kite pi blajo ngn akak bunge nih.....

sedih lagi sekali dan berkali kali . . . T.T

Wan Anis Sorfina said...

sy berbelog sbb nk blaja bhs inggeris, smpai arini pun ayt tunggang langgang... huhu haha

Cik Puan Bunga said...

@KatekateKiteRajin2 lah membaca dan janganlah malu2 nak berkomunikasi guna bahasa tu, insyaallah. belasah je betul ke tak, jangan segan2,kalau segan alamat payah nak improve. ouh kasihan, kalau dekat, akak ajar hari2 pun takpe! :)

Cik Puan Bunga said...

@Wan Anis SorfinaTakkkkk! tak tunggang langgang punnnnn! suka jek baca! :)

KatekateKite said...

huhuhuu.... thank u akak bunge! ;)

Cik Puan Bunga said...

@KatekateKiteWelcome! :)

Lulu caldina said...

canteknya blog ini...eheh

mamashikin said...

sy pun tak pandai bhsa inggeris..dulu masa upsr, sb bi la tak dpt full A..pmr pun sama..sb bi..spm pun lbh kurang...

mmg..klu kita tak pandai bi, mmg akan rasa rendah diri...mcm sy, keje di IPT bi tu mmg kena pandai speaking..sb berurusan ngn student dan doktor2 oversea..tp sy belasah jer..klu dia tak paham,diam jer ler..heee

sicKo^ said...

tak kisah pun kiter pandai english pun tak.. Yang penting kita happy :)

Cik Puan Bunga said...

@Lulu caldinaThanks lulu caldina! :)

Cik Puan Bunga said...

@mamashikinYang penting kompiden! haha!

Cik Puan Bunga said...

@sicKo^Yayyy happy! hehe! :)