Tuesday, February 1, 2011

New York Skin Solution Penipu Besar?

Sentapnya baca tajuk entry,kan? I pun sentap jugak sebab kalau nak diikutkan esok (rabu) I ada appoinment untuk free trial + free skincare products untuk first new customer. Konon - konon nak cubalah kan betul ke bagus sangat - sangat diorang ni kan. Suami sebenarnya berat hati nak beri I pergi buat treatment ni sorang - sorang. Suami pula bulan ni kerja pagi jadi tak boleh nak teman I. Nampak sangat suami tak beri I pergi sampai I sendiri tak sedap hati nak pergi. Entah macamana bila I Google pasal NYSS ni kan, feedback yang I dapat almost semuanya negatif. Tapi yang paling mengerikan adalah yang ini :

Menakutkannya! I dah terbaca modus operandi yang sama yang NYSS buat kat customer tapi heran jugak bila kat TV wah gah betul iklan muka macam pocong pun boleh ayu jelita tanpa masalah kulit! Rupa - rupanya! Perghhh nasib baik I Google awal. Kalau tak esok mesti rabak duit dalam poket. Hasilnya entah macamana entah. Pheww baik fokus pada EPO dan Neem saja! Chayok chayok!

Dah.Babai!

18 comments :

nur easy said...

bagus tu wat research dulu kn..;) comel la header, cam kakak kartun atashinci. eh betul ke eja.ms preggy suka bbenor nengok..

Cik Puan Bunga said...

@nur easyKan?Nasib baik research dulu! perghh! Errr terima kasih! (: pic cartoon apatah, main hambik je. free kat deviant art ;)

Jini said...

jini pernah gak hampir2 nk try dulu pas tu mcm kak bunga gak, jini google dulu.. hehe.. seb baik la..
i heard that nyss ni not even from ny pun.. nama je gah lebih..

pas tu jini ada add this one talent for reskin kat fb.. jini add dia dari before jini nampak dia appear dlm reeskin punya tv show lg.. pas tu satu hari jini nampak dia dlm show tu and jini tnya la dia betul ke dia mmg pegi wat treatment kat reeskin, pas tu dia ckp xde lah.. dia just talent je. kulit dia xbermasalah pn. so wtf kan amik talent yg mmg kulit tak penah ada masalah wat jadi testimoni gitu.. mana buktinya produk dia betul2 jadi.. yg tunjuk2 muka merah2 penuh jerawat tu saja je tipu konon nk tunjuk produk dia betul2 jadi la.. venci la!!

but jini ada suggestion utk kak bunga if klau mmg nk cari the best. mmg terbukti secara betul2 klau pakai secara konsistennya..

jini pakai zai's beauty formula. kalau kak bunga baca mastika, kak bunga tau.. hehe.. dia mmg 100% tumbuhan. barang dia pn blh pakai 3 bulan je sbb mmg xde kimia so dia mmg cpt rosak.. tp worth it la sbb dia buat packaging pn mmg utk bertahan selama 3 bulan. mmg klau ikut cara dia suruh pakai, 3 bulan mmg habis.. pas tu dia xkan amik org yg kulit dah cantik jadi pekerja diorang.. jini mmg slalu pegi salon dia beli produk dari dulu lagi. tp disebabkan bila akhir sem n cuti sem mmg broke giler, so bila tak pakai pape tu mmg naik yg kecik2..so bila dah pegi slalu tu, dalam tahun lepas jini jumpa this one kakak dia baru masuk keja muka dia masyaALLAH macam jini la.. then lama2 dalam akhir tahun jini pegi lagi, muka dia dah bersih dah.. hehe.. tp muka jini belum sbb klau produk hbs mula mengamuk nk pakai benda lain.. hehe.. tp dari komen org, muka jini akan ok bila dh consistent pakai. tp nk wat camano kito xde duit byk.. hehe..

diorang jujur la kiranya sbb semua yg ada kat situ mmg dulu muka yg stok dirosakkan bahan kimia.. tp skarang mmg mengancam u.. bersinar bagai suria.. bahan dia mmg selamat.. mcm dia punya pencuci muka siap boleh minum buat buang toksin badan.. betul eh toksin? hehe.. semua produk dia blh makan sbb mmg selamat tp nk makan wat pe kan org suh pakai kat muka.. hehe.. pas tu klau kak bunga pegi, dia mmg entertain pelanggan dgn the best paling. dia akan tanya dulu berapa bajet kak bunga.. mcm klau bajet dlm 100.. okey, dia akan suggest amik this one this one sesuai utk keperluan muka kita..

tp yg sedihnya sikit, salon dia kat selangor je.. sbb tu bila cuti n balik kelantan, tak terdayo nk beli tp dia provide penghantaran by pos.. so still blh order kalau takde masalah kewangan.. ehehe..

di akhir pembelian dia akan buat mcm akad gitu.. offer and acceptance.. ok. unik sikit.. hehe..

errr maaf tak sedar diri komen panjang mcm nk buat entry kat blog org.. haha.. giler panggung betol..

klau nk survey, ni url dia..
http://www.zaisbeautyformula.com/

hamba mengundurkan diri. :p

mAmAbuDaK said...

hooh..baik guna sabon tongkol je...dar guna kenhing org...welkkkkkkkkkk!

ynadona said...

kakak bunga...saya manager NYSS tau x..kehkehkhe..
siot je tipu2 org nih...

Cik Puan Bunga said...

@JiniWahhhhhh informative wehhhhhh! Berpinau mata baca! Thanks sayang! (:

Cik Puan Bunga said...

@mAmAbuDaKHahaha sabun tongkol! Sengal!

Cik Puan Bunga said...

@ynadonaAlamak! Manager NYSS! Larikkkkkkk!~

-[DeeYA]- said...

weh!serius ke diorg tipu???!!
perghhh!nasib xterjebak lg!

Cik Puan Bunga said...

@-[DeeYA]-Kau try google weh.... perghhhh!

Jini said...

hahaha.. maap2.. tumpang pemes je kejap..
hehe..

nn said...

pelik kan camane dia still boleh keluar tv padahal banyak gila cerita dia tipu cuctomer.

eh. maybe tak pelik. ada duit semua benda boleh jadi. duit tu mesti dpt from customers yang kena tipu. sadiss. huhu

Cik Puan Bunga said...

@nnIshhh nasib baik tak terjebak! ish ish!

Anonymous said...

Oo ye ke??? Akak ada dtg buat free, then diorang over pakej rawatan, krn mahal akak xambik. Krn rasa macam dpaksa akak akur n tkeluar nak book, bayarlah rm100, tapi kluar je pintu rasa sayang pulaa :( sampai rmh akak call n cakap duit tu nak tukar sunblok blh tak? Dia kt xbagi, so..hilanglaah duit tu, tp fikir2 kira bayar facial smlmlaah :(

syud abady said...

thx ! hampir nak pergi..huhu

Anonymous said...

saya ni kena tipu jugak. jangan!

Anonymous said...

Kalau dah tertipu, kalau nak duit balik, report kat tribunal.

Anonymous said...

thanks sudi kongsi pengalaman.kesimpulannya
NEW YORK SKIN SOLUTIONS MEMANG PENIPU BESAR!