Monday, February 21, 2011

Pakai Heels Memanglah Nampak Bodoh Bagi Perempuan Typical

Tetapi bagi wanita yang sukakan adventure dan lagak ngeri (Yelah kalau dah jatuh bedebuk masuk longkang sambil kaki terkapai - kapai mintak bantuan layakkan dipanggil lagak ngeri?) kami semestinya cintakan heels. Lagi - lagi yang bentuk merapu annoying tak pasal - pasal. Oh we like it!

Hasil menabung selama dua minggu akhirnya membuahkan hasil. Yelah, kalau asyik suami bayarkan nanti kena keji kata I kikis duit suami pulak. Jadi tampil dengan inisiatif sendiri makanya selama dua minggu menabung plus duit claim KEBIRU RM24 mampulah I beli heels idaman. =.=" Ohhh sweetnya rasa bila beli sesuatu dengan hasil tabung ayam sendiri!

Tengok. Tenang kan muka? Haishhh. Mentang - mentang dapat heels idaman. =.="
Walaupun pernah ada pengalaman ngeri jatuh depan istana Melaka terus patahkan kaki sendiri disebabkan oleh heels puaka 3 tahun lepas tapi tak pernah pulak nak serik. Dulu seriklah sekejap, eleh tak sampai 3 bulan pun seriknya. Bila kaki dah baik terus pakai semula heels 8 inci. Apakah?

Semalam balik dari sekolah terus pergi BPMall. Memang hajat nak ganti wedges hitam yang terbarai masa majlis Kak Timah hari tu. Kesian betul, masa send - off Kak Timah bersara kat pagar sekolah baru perasan rupanya heels dah terbarai, patutlah masa jalan rasa lain macam. Malu mak,nok!

Nasib baik jumpa heels seksi yang berada dalam lingkungan budget, kebetulan Vincci buat immediate rebate RM10 untuk belian RM50 keatas. Jimatttttt! =.="

Hello! Nama saya heels seksi auwwww!
Semoga awak sihat - sihat aja di dalam jagaan saya!

Macam biasa, first day pakai si seksi ini ke sekolah, confirm kakak - kakak I yang prihatin akan buat muka amuse yang melampau sambil tanya I macam - macam. Tak takut jatuh ke, tinggi sangat nanti mandul la, bla bla bla bla. Baiklah. Hanya mampu tersenyum penuh redha.

"Aku punya sukalahhhhhhhhhhh!"

=.=" Dah. Babai!

14 comments :

suezen said...

wah....kasut tinggi2 leh mandul eh? x tau plak...aku slalu je pki tinggi2 lepas2 kahwin terus dh preggy:D....

Lovely Ayun said...

perhhh.. mmg mantap heel akak..hehe

KatekateKite said...

pergh kak!!!
memang sexy arr wedges nih!...
aummmm aummm.... hahaha.
jeles ah kak! kite pon nak gak ganti wedges vincci yang dah burok tu... huhuhuu........

nak ikot cara akak ah, menabong untuk bli kasot, sangat bagus! :D

Cik Puan Bunga said...

@suezenDiorang cakaplah. taktau betul ke tak.kahkah. kan kan?terus dapat satu! haha!

Cik Puan Bunga said...

@Lovely AyunKalau jatuh tergolek pun mantap jugak! wahahaha!

cik juja mafia said...

wohh....org cute pakai hapa pon cantekk...tingin nk pakai heels...

tapi kalo pakai kompom takdek sapa larat nk mendongak, jab-jab kena dongak nak sembang punyo pasal... tepakse pakai tapak rata ja....

Cik Puan Bunga said...

@KatekateKiteBetulll betulll.. akak sekarang klau nak beli barang menabung dulu. kehkeh. hasilnya amatlah memuaskan! best! oh thanks! semoga tak jatuhlahhhh hendaknya! haha!

Cik Puan Bunga said...

@cik juja mafiaWah kalau dah tinggi melampai tak payah pki heels la sayang...i memang terpaksa pki heels dahlah pendek, gemuk, wahkakakaka! ;)

cik nur said...

hurm boleh mandul ker pkai heel baru tahu :)

cik aletheea : said...

u pernah jatuh tergolek kat tangga istana melaka?
sadis tue..
kompem u dah tak g sane lagikkan...kam..
btw, sapele nye statement kate pakai heels tetinggi x bleh pregnant...
btw, so sexy the wedges..rimau lagik ;p

cc said...

nih heels ke wedges? =P

pakai wedges lebih bagus drpd heels :)

Cik Puan Bunga said...

@cik nurDiorang katalah. haha!

Cik Puan Bunga said...

@cik aletheea :Yup! Tergolek! broke my ankle! ouchhhh!

Cik Puan Bunga said...

@ccHeels laa... kategori : wedges.

ceh! saja jek!

;p wek!