Sunday, February 13, 2011

Panas? Redakan Dengan Santapan Jiwa. Ecehceh.

Lately cuaca panas sedunia kan kan kan? Kat rumah semua orang sedang mengalami batuk yang dahsyat. Terutamanya Embun. Bunyi batuk dia dah macam bunyi motor vespa. Kalau dengar dia batuk malam - malam memang annoying nak mati. Kadang - kadang terasa nak sepak dia sebab annoying sangat. Ehehh I juga begitu. Batuk yang menganggu ketenteraman jiran - jiran tetangga. Mahappp mahappppp! =.="

Dah beberapa hari cuaca panas wehh tak hujan - hujan. Jangan hujannnn nanti kesian kepada mereka yang banjir. Hari tu I nampak manusia berkubang dalam air banjir. Memang stupido. Kalau kena gigit dengan haiwan air padan muka. Kan ke air banjir tu kotor? Sesedap rasa pulak summer sault berputar dalam air banjir. Siap bawak pelampung tu yang tak tahan. Kau ingat waterworld ke hape? Confirm cacing kerawit menggetik - getik kat bawah tu bersiap - sedia nak masuk dalam montot! Eyuewwwww!

Emosi pun lately panas. Panas sampai ke hari ni. Panas sungguh sampai terasa nak tarik rambut orang, then nak gunting - gunting rambut orang then nak mohawk kan rambut orang tu. Siapa nak volunteer please?? Mohawk babe, bukan calang - calang punya fesyen. =.=" Jadi kena cari alternatif untuk cool kentang kan kembali semua - semua yang hot ni.

Peh peh peh sedap lazat dan mengiurkan ! Ghairah sedunia!

Nasib baik emak buat rojak nenas (Ke nanas?) yang sedap sedunia. Letak dalam freezer sampai dia sejuk lepas tu makan masa cuaca panas - panas. Peh sedap nauzubillah! Hilang semua panas - panas. Lagi - lagi bila emak buat pedas dan banyak kuah. Perghhhhhhhh! Nyumnyumnyum! Sedapnyaaaaaaaaaaa!

3 mangkuk I makan. Chill la makan berapa banyak pun confirm tak gemuk punya. Tapi kalau sakit perut tanggung sendirilah ye. =.=" Haaaa macam dah cool sikit. Boleh sambung tanda kertas exam. Sikit lagi nak habis ni. Yeahhhhhh!

Dah. Babai!

2 comments :

nur easy said...

dari hari tu nak buat, masih xbeli2 lg nanasnya.. ishh makcik, boleh buatkan utk saya sekali tak? hik2

Cik Puan Bunga said...

@nur easyMeh meh datang rumah meh Puan Latifah boleh buatkan dengan eksyennya. haha!