Wednesday, February 2, 2011

Perempuan Baik Benarkah Untuk Lelaki Baik? Dan Sebaliknya?

Ayat cliche. Tapi itu janji Allah tau untuk sekalian manusia.

Kadang - kadang bila orang kata I jahat, I terus terfikir, "Eh aku jahat?Suami aku pun jahatlah?"  Janganlah. Suami I baik. Bila terfikirkan yang suami orangnya baik, terus I berfikir lagi "Kalau dia baik, maknanya aku ni baiklah ye?" Sampai sekarang tiada jawapan.


Dah. Babai.

8 comments :

nabilah_2908 said...

becakap soal jodoh....ini semua ketntuan Allah...

tak boleh terikt sngt dgn ayat cliche itu.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MENTARI MUNCUL LAGI

Nadia said...

personally i think, Allah tetapkan jodoh kita tu orang yang terbaik untuk kita. dan kita yang terbaik untuk dia. bukan maksudnya kita akan dapat yang paling baik di kalangan manusia, tapi more to yang terbaik untuk keperluan diri kita. misal kata kita ni sangat suka bercakap, mungkin pasangan kita adalah seorang good listener :) mungkin..

nur easy said...

mcm anak ayam dgn telur ayam, mana dulu dtg ya? hehe. tp mudah2an lah saling melengkapi spy y kurang jd sempurna..maka jadi baiklah kedua2nya ;)

Naddy said...

kawan yg baik utk org yg baik....hahahaha

Cik Puan Bunga said...

@nabilah_2908Yeahhh! Betul tuh! (:

Cik Puan Bunga said...

@NadiaBetulkan?? Maybelah, macam I kaki potpet suami pula banyak diam. Eh betullah kan? (:

Cik Puan Bunga said...

@nur easyUhhhh bagusnya pakar motivasi nihhh! (:

Cik Puan Bunga said...

@NaddyAoakah yang kau cuba sampaikan?Haha!~