Friday, March 18, 2011

Adam Dan Buku - Bukunya!

Happy 8 month old birthday, sayang!  Baby 8 bulan dah pandai apa?Dah bertambah besar dah anak mama yang drama king nih! Semakin bijak. pintar, kuat membebel oh dan kuat merajuk jugak! Sabar sabar (Sambil urut dada) padan muka dia ikut perangai I, sekarang baru tahu betapa annoyingnya perangai sendiri!(╥_╥) Adam ni yang I perasan dia tak berapa kisahkan sangat kalau I bukakan TV suruh tengo Hi-5 ke, Upin Ipin ke apa ke kan. Dia buat muka sardin je. Pasrah betul kalau I dengan excitednya nak suruh dia teruja tengok Hi-5 tapi dia buat muka macam "Mama, what are you trying to do?"(╥_╥) Tapi, kalau ada orang baca paper ke, baca buku ke, magazine ke, haaaa Adam memang merakas dan bersifat makhluk pemusnah! Dia sukakan buku, kot?(Atau suka nak menjahanamkan buku sebenarnya?)

Jadi sempena birthday dia yang ke lapan bulan ni, I rasa nak beri dia buku supaya dapat semaikan sifat suka membaca dalam diri dia. Macam terlambat sikitkan?Tapi takpelah. Amin, semoga Adam sayangkan buku lepas ni! Kebetulan ada kawan blogger yang jual buku yang comel + indestructible dengan harga yang super best, maka apa lagi! Terus order sampai dua! Sebenarnya mama dia yang excited, I kan pantang nampak benda - benda comel nak mati nih!

Hai nama saya Adam : The Boy With The Lazy Eyes.
Arthur's Really Helpful Bedtime Stories
Okeh. Tak nampak apa dia tulis. Kecikkkk sangat!
Babar Goes To School
Tak nampak jugak apa dia tulis!(╥_╥)

Pics credit : Nadxoxo

Maybe esok sampailah kot, tak sabarnyaaaaaaa! Eh kalau korang nak beli buku macam ni untuk anak - anak atau anak sedara atau nak bagi hadiah untuk Adam (Ehem) korang boleh je pergi ke website Ummi Nad ni. Comel betul Lil'Zahin, baby boy Nad. Bijak pulak tu! Nasib baik lelaki, kalau perempuan!


Okey dah. Babai!

6 comments :

♣dya aien♣ said...

mata adam bulat..
comel betul la sis..
dia belakon ala ala lazy eyes je tu..
hehehehe.. ;p

cik nur said...

hai adam
nasib baik lelaki kalo tak nak keneng2 kan la tuh..
adam moga jadi anak yang soleh untuk mama eh :)

prinCessLiYaNa said...

comey nye adam...xleh tahan doll wane pink...terpengaruh ngn mama die la ni..hohohoh..

Cik Puan Bunga said...

@♣dya aien♣Sebenarnya dia mengantuk gila2 time neh. haha! thanks! ;)

Cik Puan Bunga said...

@cik nuraminnnnn cik nur! :)

Cik Puan Bunga said...

@prinCessLiYaNatu mama dia punya masa zaman muda2... haha!~