Sunday, March 6, 2011

Adam Dan Kereta Baru.

Stroller lama Adam dah tak berupaya nak menampung berat Adam yang semakin membesar bagai johan tu. Lagi - lagi sejak Adam dah makan solid food ni peh lenguh jugak kalau dukung dia, paling lama I boleh bertahan dukung dia adalah 5 minit. Lepas tu terpaksa pass kat Papa. Kehkeh. Adoi!~Berat!Stroller yang lama gila betul dah patah tengah. Kenapa boleh patah?Tak payahlah tanya sebab I pun taktau. =.=" Agaknya time I pergi kerja nenek kot yang masuk dalam stroller. Jadi terpaksalah (Errr bukan terpaksa.. Have to.. eh!) belikan Adam stroller yang baru. Nak cari yang senang nak lipat - lipat, ringan, senang nak navigate, dan ada tempat letak barang yang spacious,and MURAH pleaseeeee! Try cari kat Jusco tapi hampa. Last - last cari di Parkson je. =.="

Ecehceh Adam dah pandai buat muka handsome!
Ini antara yang masuk dalam senarai MAMPU kami. Yang merah tengah tu harga paling mencarut sekali. RM599. Tahpape. Kalau lawa takpe jugak!
Last - last ambik yang Turqouise tu. Macam stylo je. Kacaklah kalau Adam naik. Harga pun taklah mencarut sangat. =.="

Pilih stroller untuk Adam, mama dengan papa dia pulak yang gaduh - gaduh sampai migrain - migrain dibuatnya. Kelakar betul siap masam muka dengan suami sebab pilihan stroller tak sama. Ceh! Akhirnya dapat jugak mencapai kata sepakat membawa berkat. Alhamdulillah. Hopefully selesalah Adam dalam kereta baru dia tu. =.="
Oh Adam sekarang dah pandai arahan macam kita suruh dia duduk ke, atau kita kata NO kat dia, atau kita panggil suruh dia datang. Ah sangat comel perangai. Mulut boleh tahan potpetpotpet. Paling tak boleh blah dia suka jerit - jerit. Adoi, normal ke budak lelaki suka jerit - jerit? Seram betul! Huhu!

Dah. Babai!

12 comments :

siha said...

wowwww! cik puan bunga, i terus terpikat dengan kehensenman adam nih, comel dan hensem..peewiiiiittttttt heheheee..

Cik Puan Bunga said...

@sihaHemsem heh?Hihi!

cik nur said...

hehehe peminat adam makin bam bam makin comel hehehehe

mAmAbuDaK said...

awww adam...buat muka hensom mak cik x de ank pompuan..

nur easy said...

selalu pk, cmn harga stroller tu leh riban2.. dah mcm leh wat downpayment keta je. erm ke ada function transformer dlm tu? isk!

。+゚o。. Takoyaki . 。o+゚。 said...

adam!!!!!!!!
rindu... muah3.....tomey!!!

Cik Puan Bunga said...

@cik nurAh adam aha peminat! hahaha! thanks! ;)

Cik Puan Bunga said...

@mAmAbuDaKTakpe! mana tau rezeki pasnih! eceh! haha!

Cik Puan Bunga said...

@nur easypun sama tak faham dan takkan terasa awesome kalau beli harga macam tu, first sebab tau tak mampu, second sebab merepek punya mahal. haha!

Cik Puan Bunga said...

@。 ゚o。. Takoyaki . 。o ゚。hai auntie dottttttttttttttttttt!

KatekateKite said...

ahaa! wat muke paling ensem! comel betol! ^.^

Cik Puan Bunga said...

@KatekateKitehihi! hemsem kan?haha!