Monday, March 7, 2011

Bertabah Dan Redha. Anggap Ini Kifarah Allah.

Tajuk menakutkan! Macam baru lepas buat dosa besar. Nauzubillah. Sebenarnya takdelah apa sangat, reaksi saja yang melampau. Biasalah I, always overreacted! Minggu lepas terlibat dalam aktiviti SEGAK, and sepanjang buat aktiviti tu I dah buat satu silap besar yang ishhhh... memang menyesal tak sudah! =.=" Sob... sob..sob... Nasi dah jadi bubur. Sekarang tanggunglah akibatnya!

Baiklah,I memang drama queen! Huhohhh! =.=" Baiklahhhh bukan masalah besar apapun, cuma macam biasalah JERAWAT! Hahaha!Siapa suruh pakai make up masa buat aktiviti fizikal?Kan muka dah naik jerawat super yang hodohhhhhhhhh! *Mode : Menyesal* I langsung tak teringat yang muka I super sensitif, boleh I make up siap pakai BB Cream lagi! Bila dah campur dengan peluh, then bila balik rumah tak cuci bersih - bersih maka hasilnya... argghhhhhhhh! Jerawat naik sangat banyak kat muka. (T__T)

Redhaaaaa... redhaaaaaa. Padan muka siapa suruh budget sangat nak make up make up time SEGAK kan. Ambik kau! Bila keluar jalan - jalan tadah ajelah muka, sumpah dah macam orang jahat parut sana - sini. Tak berani nak buat apa - apa kat muka takut muka jadi lebih dahsyat lagi. Muka sensitif ni memang payah nak jaga. Gila annoying, tak boleh berpeluh atau kena panas sangat - sangat nanti muka jadi macam hantu jerawat! Weks! Tabah tabah! Anggap ini kifarah dari Allah atas dosa - dosa I yang lepas. Mana tau dulu masa muka cantik I eksyen dengan orang ke hape kan, atau ada mengumpat muka orang ke kan. Redha Ya Allah, redha! =.="

Solution?Nak freekan muka dari make up sampai muka betul - betul dah okay balik. Mungkin terpaksa survive dengan eyeliner and lipice saja. Okay apa. Natural beauty. Kahkah.Muntah!

Dah.Babai semua!

p/s : After deliver ni kan kulit sinonim dengan jerawat. Nampak sangat hormon kewanitaan I tak tentu hala. Uff!

4 comments :

syafiqah @ syasya said...

kak, eyka tag akak join segmen :)
http://syafiqahhumairah.blogspot.com/2011/03/segmen-im-not-single-by-alinkiwi.html

Cik Puan Bunga said...

@syafiqah @ syasyaOrait thanks! :)

nur easy said...

jerawat sgt syg dgn i dulu..alhamdulillah lepas deliver, dah segan nak muncul. tp tataula valid ke tak teori tu.. hormon jg kut ;)

Cik Puan Bunga said...

@nur easyValid tu! hormon tuh! haha jelesnyaaaaaaaaaa!