Tuesday, March 8, 2011

Jangan Bercakap Dengan Saya. Saya Dalam Mode Silent Sekarang!!

Sebab I tengah sakit gigi yang amat sangat!! Sampai suami pun naik takut tengok I macam kena rasuk dengan hantu gigi. Melalak + meraung + golek - golek atas katil untuk bagi effect maha sakit yang extreme. Sakit weh! Puaka punya gigi! Sebelum ni memang dia dah sakit - sakit tapi maghrib tadi memang macam jahanam dia punya level sakit. Berdenyut - denyut macam buat gelek gerudi inul kuman - kuman dalam gigi tu. Ke bakteria?Ke ada toyol dalam tu? Dari sekolah dah rasa sakit, tapi nasib baik I ada simpan ponstan dalam wristlet. So sakit tu hilang kejap tapi on the way nak balik rumah tadi, sedap je I sedut iceblended tembikai So Fresh tiba - tiba ais tu termasuk dalam gigi yang dah sedia rosak tu. Mak aiiihhh rasa dia memang macam kau kena petir! Rasa nak menggelupur time - time tu jugak!

Sampai rumah terus menggelupur betul - betul. Gila punya sakit. Buka mulut sikit rasa macam ada lori tanah sodok - sodok dekat gigi yang sakit tu. Tak sempat nak dukung Adam terus I terbongkang dalam bilik. Terabai Adam sekejap. Sakit gila tak sanggup nak buat kerja lain. Suami beri I makan ponstan lagi, kira dah double dose dah ni. Tapi tak kurang jugak sakitnya, makin mengganas adalah. Memang puaka.Sakitnya nauzubillah! Lepas suami solat maghrib terus dia datang tenangkan, pujuk - pujuk isteri dia yang kena rasuk hantu gigi ni, ceh dasar mengada - ngada eh, bila suami sayang - sayang beransur - ansur hilang pulak sakit gigi ni. Psikologi betul! Siapa ngada - ngada, I ke gigi?Suami pujuk suruh pergi cabut gigi.Suami kata tak sakitttt, macam kena gigit semut. Tipu! Dulu masa nak bersalin pun dia kata tak sakit, macam kena gigit semut je!Ah dusta!Tapi sebab dah terlampau sakit, angguk je laju - laju. Ye ye esok I pergi cabut gigi puaka ni! I berazam dalam hati. Bila gigi dah okay sikit, terus pergi solat maghrib and terus main dengan Adam.Phewwww!

Berdebar pulak dalam hati ni. Esok kena pergi cabut gigi. Mesti! Wajib! Taknak menderita lagi. Errrr mana eh klinik gigi yang doktor dia kacak?? Eh!

Babai!

6 comments :

nn said...

sakit gigi memang paling sakit setakat ni. sebab tak rasa sakit beranak lagi. hehe. tapi bila dah cabut pun memula sakit jugak time darah belum berhenti.

Cik Puan Bunga said...

@nnArghhhh! Kenapa buat akak lagi takuttttt! arghhhhh! arghhhh!

mAmAbuDaK said...

eh...eh...ngengadenye gigi tu... potan x elok ntuk dinding perot...ok sy bkn doktor tapi dgr2 info la weh...

Cik Puan Bunga said...

@mAmAbuDaKIye ke?alamamamk!

cik nur said...

nur pernah sakit gigi smpi menangis2 pn bergolek-golek atas katil tapi kak bunga ada suami boleh la pujuk2 kalo nur plak habis la air mata melalak disitu T___T

Cik Puan Bunga said...

@cik nurolohloh shiaaannnn! Takpe takpe tak lama lagi tu ada la org pujuk! :) eceh!