Monday, March 21, 2011

Kedekut Boleh Bawak Kau Kemana?

Mula - mula taknak ah blog pasal ni, nampak sangat semangat I macam kanak - kanak ribena, sikit - sikit nak ngadu sikit - sikit nak ngadu. Mana pergi jiwa kental semangat Merong Mahawangsa I?Ecehhhh siap buat iklan kat situ.Tapi bila dah dua tiga kali pun benda yang sama je kena eh memang kuajaq ah kan. Nanti kau nanti kau!Pernah tak korang, pergi satu blog tetiba korang macam tersuka lah kat background dia ke, suka kat emoticon dia ke atau suka kat pics yang dia guna untuk decor blog dia ke, then korang tanyalah resource dia kan, mana nak dapat benda - benda tu semua kan. Samalah macam I, adalah terminat satu kartun ni, I tanyalah blog owner tu dia ambil benda tu kat mana, dahlah taknak respond, dua tiga kali jugaklah I hantar. Sampai tersegan sendiri. Bukan kita nak copy blog dia ke hape kan, just nak tanya. Tapi sampai sekarang tak respond! Ada sorang tu bila respond tapi bagi maklumat salah, tipu! Peh bakar jiwa raga betul!

Nak dijadikan cerita, kuasa Tuhan, satu hari I blogwalking then I terjumpa satu blog ni guna pics yang lebih kurang sama macam pics yang blogger kedekut ni guna dalam blog dia, and dari situlah I korek - korek and dapat tahu sendiri dari mana dia dapat semua pics comel tu. Nak tahu dapat dari mana?Dari Tumblr. Sebijik sebuntat sama dengan pics yang dia guna, dia edit - edit then jadi hakmilik dia sendiri. Masa tu terasa nak sujud syukur ke hadrat Illahi, kedekut dengan I tak apa, kalau tak kenal penat lelah dan putus asa Insayaallah, Allah tunjukkan jalannya.

Kesimpulannya, please ah jangan kedekut. Kalau I ni jahat, I copy je edit - edit lepas tu claim hakmilik sendiri. Samalah macam yang dia buat kat artwork pemilik asal pics tu semua, lepas tu siap kata semua tu hakmilik dia. Boleh blah!

Dah.Babai!

3 comments :

KatekateKite said...

haha.sebab tu die tamo bgtau akak die dapat mana n die amik keputusan berdiam diri! ahaks! =p

ni kite lak nak tanye akak, header akak nih cumel2 betol! asik betukor2 lak tuh! akak wat sendirik ke? rajin pulakkan? hehehe... mana akak dpt kak?
----------------------------------
Ish ish ishhhhh ! ---> Gadoh Pasal Maxis ngan Celcom ker?

Cik Puan Bunga said...

@KatekateKiteheader tu semua kartun dia amik kat tumblr... pehtu edit dengan photoshop... weeehuuuuuu! :)

mAmAbuDaK said...

kasi link terus la...eee kedekut tol kat bunga ni...hihihihi..jgn mareeeeee