Wednesday, March 16, 2011

Muka Saya Macam Artis Korea!

Kan?Kan? Selalu berangan - angan yang suatu hari nanti emak akan bercakap kepada I dengan nada perlahan yang "Datuk awak sebenarnya adalah artis Korea yang berskandal dengan nenek" Puakanya angan - angan! Bukankah dulu I jugak yang bercakap kepada dunia bahawa I sangat tidak meminati Korean thingy? Lepas tu apa jadi? Salahkan Ailyl Rozana sebab kalau masuk belog dia dan bercerita pasal make - up dia mesti akan promote Etude House! Arghhhh dahlah dia comel, suka buat perangai comel arghh arghh! Bila dah selalu sangat disogokkan dengan Etude House maka lama - lama manusia yang tidak sukakan Korean thingy ni terus tak tentu arah bila ternampak Etude House di Jusco Taman U. Arghhhhh dem!

Suami kelihatan terkejut bila I sebut - sebut nak masuk ke sini. Dia kata "Apa tu Etude House?Tempat makan baru?" Kecewa tak?Okehlah fine tak salahkan dia sebab hello kalau suami I ambil berat pasal Etude House maka I patut berasa bimbang okayh! And homaigod Etude House adalah serba pink! Terus buat muka haisayalahmanusiajakun dan excited tolak stroller Adam masuk dalam Etude House. Mata rambang! Semua nak beli!

Hello! Saya buy and blog lagi! Sila baling saya menggunakan telur busuk!
Suami dah pesan, beli dulu sebelum fikir eh silap fikir dulu sebelum beli jangan sampai menyesal dikemudian hari. Baiklah. Nasihat tu hanya bertahan dalam kepala macam selama 1nanosaat aje. (╥_╥)

Cleansing foam ni free. Golden ratio ni best gilak! Ailyl ada buat tutorial macam mana nak tenyeh benda ni kat muka. Kalau rajin pergi sana terjah blog dia. Sumpah best gila (kalau reti pakai!) dan rasa nak buang ke longkang (kalau tak reti pakai!) that's how I felt masa first time pakai. Then bila dah terer sikit terus macam addicted nak pakai face glam ni. Face glam ni kita kena mix dengan BB cream samada Etude House punya atau brand mana - mana pun. Nanti dia akan bagi effect shimmer kat muka, cantik betul! Suka! And sekali dalam botol ni (kat bahagian atas dia) ada dia bagi express shading. So takyah susah - susah nak buat shading sebab dengan face glam ni anda mampu membuat shading yang cantik dan best sedunia!

BB Cream dengan lipgloss. BB cream dia takdelah best sangat. I rasa best lagi sunplay punya. Masa first time pakai face glam, I mixed kan dengan BB cream dari Etude House tapi kurang kick lah dia punya effect menyerlah tu. Second time pakai, I mixed kan face glam dengan sunplay punya BB cream ohhhhmaigoddddd memang porcelain gila muka (jerawat still nampak bintat - bintat) tapi texture kulit muka memang sumpah licin nak mati. And yang I perasan, face glam ni buat muka kita bebas dari kilat! Yeahhhhhh! Oh nak lagi best, untuk finishing bagi sikit Ronasutra. Peh!

Lipgloss dia walaupun sedikit mahal dengan kuantiti yang tak seberapa tu, tapi memang best sebab dia ringan di bibir, tak melekit - lekit macam lipgloss yang lain and tahan lama. Then dia wangi sikit. Comel - comel barang - barang di Etude House ni! Geram!

Mask and span untuk loose powder
And last sekali, beauty passport Etude House. Untuk setiap RM30 yang dipunah - ranahkan maka korang berpeluang mendapat satu sticker and bila dah penuh, maka akan dapat RM50 cash voucher. It's like you kena spend macam almost beberapa ratus baru cukup bilangan sticker nak redeem untuk cash voucher tu. Siot sikitlah disini. Okeh sampai disini, I ada rasa macam artis Korea sikitlah! *Muntah*

Total yang I dah spent secara membabi - buta kat situ adalah hmmmmm banyak jugaklah. Padan muka. Esok kalau dah sengkek beranganlah nak shopping kat Etude House lagi. Harus pakai lisptick Avon saja. (Eh Avon pun mahal dah!)

Nah ambil sebiji muka annoying make up guna Etude House. Face glam + Sunplay BB Cream + Lipgoss Etude House. Jerawat tu abaikanlah.
Dah. Babai!

4 comments :

cik nur said...

oke pasnie mmg rasa nk terjah etude house pernah lalu tapi rasa segan nak masuk boleh tak mcm tuh hehehe

Qaseh dalia adelia said...

takut nak beli benda2 camni takut tak sesuai ngan kulit kan rugi ,,tapi kulit kebal dah haha

Cik Puan Bunga said...

@cik nurDulu pun segan nak masuk! kahkah! bengong!

Cik Puan Bunga said...

@Qaseh dalia adeliaTakpe! u dah lawaaaaaaa! :)