Wednesday, April 6, 2011

Didik Anak Sukakan Membaca. Bukan Suka Buat Sepah Dan Huru - Harakan Rumah!

Cehceh macamlah anak I tu baikkk sedunia tak sepahkan rumah. Adamlah manusia yang paling sukaaaaa sepahkan rumah, kambur baju - baju yang dah dilipat. Campak - campak toys, main wet tissue. Ah nama je kan budak - budak, kalau dah besar panjang pun still nak menyepah memang hukum bakooo ajelah kan. Ehem balik kepada tajuk utama. Masa I pregnantkan Adam dulu, I sukaaaaaa sangat membaca. Baca buku tu kadang - kadang kalau buku yang sama di ulang tayang sebanyak berkali - kali. Bayangkan I baca buku - buku Khalid Hosseini tu adalah dalam 5 kali plus ulang tayang baca buku Sopie Kinsella entah berapa banyak kali entah, tapi yang malangnya bila Maklong nasihat suruh buat latihan Maths untuk membentuk minda baby yang genius ehem tak pulak I buat kan. Dah Mamanya pun tak minat Maths macamana nak buat latihan Maths pulak. Dahlah dulu masa SPM Maths dapat 7!Kantoi.

Tapi I sukaaaa kalau anak - anak ehem anak - anak eh?Macam plural jepppp! Okeh. I suka kalau anak - anak I nanti sukakan membaca. Sebab membaca jambatan ilmu. Bleghhhhh! Eh tapi betul apa, kalau kita rajim membaca insyaAllah kita akan belajar banyak benda. Kalau kau banyak baca buku lucah kau akan tau teknik - teknik mentutttt dengan betul dan bestnya, kalau kau baca buku komik kau akan pandai berangannnn je dengan terernya, terpulanglah kan nak baca buku apa. Tapi pucuk pangkalnya, membaca ni buka jalan yang maha luas untuk kita teroka.Peh. Macam bagi ceramah pulak. Ehem.

Sempena birthday Adam yang ke lapan bulan hari tu I ada belikan dia storybook pillow yang comel, alhamdulillah dah sampai dah pun semua buku - buku tu. Memang comel betul semua buku - buku tu. Berbaloi, worth the money! Adam walaupun tak tahu lagi membaca tapi bila I bacakan kat dia buku tu dia dapat bertahan duduk diam selama 15 saat! Wahhh pencapaian yang memberangsangkan! Anak bujang I kan dah macam ulat nangka tak reti nak duduk diam, jadi bila dapat buat dia diam tu dah cukup tererlah kan! Selain storybook pillow Nad ni ada jual macam - macam lagi developmental toys yang best - best sedunia!

Adam gomol cium gigit jilat semua ah complete!
Comel!
Antara developmental toys yang Nad jual : 

 Baby Nad : Rompak gambar Zahin dobot hemsem tengah tidur!
So kalau korang tengah cari barang - barang untuk present baby shower ke hape kan or untuk baby sendiri bolehlah pergi kat blogshop Nad.  Suka Nad sebab servis dia terbaikkkkkkk!

Adammmm meh baca buku meh!

Dah.Babai!

3 comments :

nur easy said...

hahaha. ada2 je mummy adam ni. tp cam best lak pillow tu. harus order jg ni..happy reading adam-chan ;)

Cik Puan Bunga said...

@nur easyBest! Belikan untuk Ammar-Chan! ;)

Lina said...

Salam Nad punye blog tu controlled org yg boleh acces. boleh minta cara contact Nad?