Thursday, June 9, 2011

Aku Dulu Masa 14 Tahun Apa Pun Tak Tau! Boyfriend Pun Takdak!

Tapi budak - budak sekarang mak datukkkkkk advance terlebih - lebih. Dia punya tahap bengap pun macam terlebih - lebih sikit. Korang mesti dah tau pasal Adinda Evans yang sekarang dah tukar nama kepada Datin Lee Milano (Muntah). Lambatnya aku nak catch up benda - benda ni. Sebenarnya baru tergerak hati nak post pasal ni. Nasib baik budak ni bukan student aku, kalau tak, memang aku dah bogelkan ikat kat pokok ada kerengga.

Past few weeks heboh pasal dia confessed yang dia dah takde dara (Gulp!) yang mana kalau parents dia baca blog dia aku rasa menggelupur jugak orang tua tu. Mana taknya anak buat pendedahan berani mati yang lebih menggemparkan daripada pendedahan Mamat Saya Gay Saya Okay tu.

Terbaru, dia kata dah jumpa dah mamat yang ambik dara dia tu. Serious selamba ayat dia sampaikan aku rasa macam nak pitam. Gila budak ni. Kalau adik aku memang aku jahit anu dia silang pangkah! Sekarang post dia semua dah disable comment dah. dah takleh nak mencarut kat komen box dia. hanya mampu tengok dan memandang dan keji di blog masing - masing. Mana ada istilah AMBIK DARA melainkan kau kena rogol, tu namanya sedekah amal jariah dara kau kat dia kalau kau dah suka sama suka meh rasa sama - sama. Macam mental sikitlah budak ni. Dia ni betul - betul sexually active (Kot?)

Aku sedar zaman sekarang kalau anak - anak muda ni ditegah - tegah nanti pakat ramai - ramai cakap "Apa pun tak blehhhhh!" sambil hentak - hentak kaki. Well again, didikan tu penting. Emak bapak lah patut main peranan. Memang kalau ada salah silap emak bapak yang akan kena dulu. Aku pun seram memikirkan 10, 20 tahun lagi lelaki yang macamana Adam akan jadi (Hopefully jadi yang soleh baik - baik aja macam papa dia.Amin!) Anak ni tanggungjawab emak bapak. Bukan tanggungjawab cikgu - cikgu, masyarakat atau Ketua Kampung Pak Jabit sekalipun. Sebab anak - anak amanah Tuhan. Kita yang mencorakkan dia.

Kadang - kadang aku nak je hantar Adam masuk sekolah pondok. Zaman sekarang ni, hanya agama yang dapat selamatkan kita. Bukan benda lain. Nehi nehi. Agama. Percayalah Tuan Puan sekalian.

Aku harap budak ni nanti - nanti akan sedar dan dapat petunjuk hidayah Allah. Kita jangan kecam diaselar dia dengan kata - kata negatif. Standardlah budak, makin kita kasar makin dia membengkeng. Kita doakan yang baik - baik. Mana tau, sikit hari nanti budak ni yang kita keji - keji jadi Qariah terbilang? Tak mustahil. Kalau Allah berkehendakkan.

Dah. Babai!

4 comments :

lalinkmanish said...

selenge betoii budak ni..
statement berani mati.
aiyaa

Mrs. Adnan said...

budak2 zaman skarang..buat confession tak ingat-ingat orang sekeliling. Dah tengok dah blog dia, bajet hot le tu.
kadang-kadang kita sebagai masyarakat, nak tegah salah, tak tegah pun salah kalau mak bapak sendiri tak ambil tau ape yang anak dia buat..

Cik Puan Bunga said...

@lalinkmanishNak cari apa pun tak tau. Mental maybe. Haih!

Cik Puan Bunga said...

@Mrs. AdnanMuka innocent lagi. Tapi lagi advance dari kita mak mak ni. adoi! takutnya!