Friday, June 10, 2011

Kenapa Semua Orang pandai Men-Doodle Tapi Aku Tak! Hahhhh Kenapaaa Kenapaaaa!

Terima kasih Mel, untuk doodle yang super comel. Awak sungguh talented dan berbakat. Sengalnya. Bukankah talented dan berbakat membawa erti yang sama? Oh ya kakak puji kamu dalam dua bahasa supaya kita akan lebih bersifat internationale bak kata Mamat Khalid. Arghhhh merapu! Merapu!

Comel. Anugerah Allah bagi kat dia.
Semua doodle dia comel - comel. Masuk blog dia terasa di awangan sebab semua benda pun comel! Keep up your good work, Mel! Cheycheycheyyy! Cakap omputih pulak! *Tepuk kepala dua kali!*

Dah.Babai!

8 comments :

nur easy said...

pakai shwal pulak tu doodle dia..trendy ;)

cik EPAL said...

buat doodle pakai software apa ea?

Cik Puan Bunga said...

@nur easykan?stylo habes! :D

Cik Puan Bunga said...

@cik EPALPaint tool SAI boleh, adobe boleh. macam i yg tak reti ni upah jek org buat! haha!

nurdani said...

comelnya....!!!!
nak buat doodle guna MS excel pun boleh.

doodle saya biasa2 je.

Cik Puan Bunga said...

@nurdaniAwak punya comel jugak wehhhhhh! :D pandainya buat! ajar!

nurdani said...

haha. comel ke? terima kasih.
tutorial ringkas:

-insert-shapes-oval (untuk muka,mata,anak mata)

-insert-shapes-isosceles triangle (untuk baju)

-insert-shapes-arc/curve (untuk tangan dan kaki)

rambut boleh guna curve or apa-apa bentuk asalkan jadi rupa rambut.

klik kat semua bahagian tadi dan groupkan. jadilah doodle pojaan hati cik bunga.hehe.selamat mencuba

owh boleh jugak edit guna any software macam photoshop untuk dapat warna yg lebih mantop

Cik Puan Bunga said...

@nurdaniEh eh! terima kasih! nanti nak cuba! kalau tak jadi jangan keji eh! :D