Sunday, June 12, 2011

Mengeluh. Mengeluh.Mengeluh. Baik Terus Transform Diri Sendiri Jadi Lembu.Lembu Kan Suka Mengeluh!

Bapak panjang tajuk ingat dapat markah ke tulis panjang - panjang? Baiklah - baiklah. Esok dah mula bersekolah. Perasaan dalam hati? Seronok nak mamp. Baiklah tak jadi nak letak ending word tu sebab tak sopan kau gadis jelita macam aku cakap word - word begitu.

Siapalah yang suka kalau dah start nak habis cuti sekolah kan kan kan?Kau suka ke? Jujurrr jujurrr! Siapa rasa bosan angkat tangan!! Ye. Semua pun bosan.

And my daily routine starts at 12.00pm and ends at 12.00 am sejurus selepas Adam tidur and aku dah siapkan semua - semua perkara yang perlu untuk the next day. Penat. Lagi - lagi bila maghrib kau terpaksa nak kejarkan masa solat dengan take turn dengan emak tengok - tengokkan Adam sebab since sekarang dia dah laju berjalan and dah pandai panjat - panjat memang kena extra cautious. Urghhh kenapakah Adam punya development macam sedikit laju dari kanak - kanak sebaya! The other day aku nampak dia panjat grill dapur. Aku hanya mandi bila dah pukul 9.00pm ke atas. Masa tu semua macam dah terkawal. Tapi kalau nasib baik, aku balik sekolah terus mandi and wangi and comel and jadilah mama mithali.

Luckily masa school break aku dengan gigihnya dah siap marking and dah siap key in markah kat sekolah so esok aku tak payah nak berebut macam nak main ragbi dengan cikgu - cikgu lain. Main cop - cop semata - mata nak key in markah. Oh aku sungguh cemerlang!

Dah siap iron baju and kemas handbag and aku dah siap kemas wardrobe and kemas bilik and kemas semua - semuanya untuk memastikan diri sendiri tidak dihinggapi virus Monday blues. Taknak ah mengeluh - ngeluh macam lembu sebab stress macam - macam. Namo namo!

Semoga esok semuanya baik - baik saja. Oh dan sambung ganti puasa.

Dah. Babai!

6 comments :

Rai said...

alaaa..esok mesti jalan jem balik.. mencik!!

Miss Tasantek said...

kak, makin lama aku tengok adam dah berubah ar. macam ...dah makin lain. dulu kecik lain, ni dah ada gigi lain. hahaha...lepas ni makin besar mesti nak jadi Aaron Aziz ni ;) hehehehe..

Cik Puan Bunga said...

@Raihep hep jangan mengeluh! haha!

Cik Puan Bunga said...

@Miss TasantekKau nak cakap adam makin hemsem ke hape? hahahaha!

Miss Tasantek said...

ouh..susah nak cakap ... macam dominic toretto :) hensem!!!!

Cik Puan Bunga said...

@Miss Tasantekdominic toretto sapa? usop wilcha aku kenal la.. hahahaharam!