Tuesday, June 14, 2011

Sakit.

Semalam dan hari ni aku demam. Di saat aku mentaip entry ni badan aku panas and aku baru lepas makan ubat. Kejap lagi confirm aku dah tak sedarkan diri. So sebelum itu terjadi, aku buat quick update sikit.

Alhamdulillah. Aku sakit. Maknanya adalah dosa - dosa kecik aku yang aku buat selama ni gugur kalau aku redha dengan sakit ni. Aku pernah baca kat somewhere, kalau kita sakit, jangan asyik mintak sembuh cepat. Sebab sakit ni ujian Allah, nak bagi remove dosa - dosa yang kecik.

Embun kena cikenpox. Panggil dia 'Bintik' sekarang ni. Aku dah seram jugak kalau - kalau aku sekali kena, suami dah kena 2 tahun lepas. Tu yang dia rileks je. Badan aku dah ada bintat - bintat merah tapi tadi aku pegi klinik dia kata bukan cikenpox, cuma rashes je. Haih. Seriau aku dengar. Paling takut kalau kena kat muka. Muka aku baru nak elok. Huhu.

Okay okay, aku dah start rasa tak best dah badan ni. 

Dah.Babai!

7 comments :

Rozana Mohd Zin said...

semoga cepat sembuh ye kak.. =) btway, baby adam comel! =)

Cik Puan Bunga said...

@Rozana Mohd ZinTerima kasih! :D

cik nur said...

get well soon ya kak bunga :)

Ieda Rihana said...

slm..sy follower br awak since sy tebaca post awk psl VCO catalyst tu..skang sy pn ade mslh jerawat then sy dh beli VCO tu harap2 ade perubahan...sorry off topic jap :) ape2 pn semoga awk cepat sembuh :)

Ieda Rihana said...

slm,sy follower br awk since sy terbaca post psl VCO softgel tu..sy ade mslh yg sm mcm awk..so sy dh beli vco tu harap2 sy blh jd mcm awk..:)

Cik Puan Bunga said...

@cik nurTerima kasih! :D

Cik Puan Bunga said...

@Ieda RihanaInsyaallah! saya doakan yep! :D rajin2 makan! jangan skip! :D