Thursday, June 23, 2011

Sebelum Nasib Kurang Baik Itu Bermula.

Ini adalah dua hari sebelum diserang chickenpox. Awal minggu naik cuti sekolah. Hari pertama. Hari Isnin. Siap pakai baju baru okay. Nampak tak betapa bersemangatnya aku datang sekolah pakai baju baru. Haha. Baju murahan je pun tapi tetap gembira memakai sebab dah namanya je pun baju baru kan. Masa ni aku dah rasa tak sedap badan dah. Kepala dah pening - pening, badan dah seram sejuk. Tapi malas nak layankan sakit tu sebab aku gila banyak kerja yang nak dibuat. Yang paling penting aku nak siapkan marking buku essay students sebab dah lama sangat aku perap. Haha.

Suka betul aku denga baju polkadots ni. Selesa + murah + comel.
Buku essay ni nak marking kena marking betul - betul. Tak boleh nak sambil lewa. Boleh je pun kalau aku nak marking based on impression tapi nanti tak best pulak sebab grammar diorang aku kena penalized jugak. First few books okay je aku tanda, tapi masuk buku yang ke enam aku dah rasa lain macam dah. Kepala sakit gila - gila, aku rasa macam terumbang - ambing. Serentak badan terasa seram sejuk. Macam baru lepas minum air ketum pun ada. Huhu!
 
Muntah - muntah nak marking. Dahlah tulisan macam orang mabuk!
Stop marking and jalan - jalan dok menyibukkan hal cikgu - cikgu lain. Hehe. Sambil - sambil borak tu memang orang kata dah rezeki, Kak Emi bagi foundation ZA ni free je. Dia kata shade ni tak sesuai dengan kulit dia. Alhamdulillah!

Baru lagi. Tah luak berapa titik tah.
Rupanya balik rumah terus demam. Esoknya MC sebab dah tak larat sangat.2 hari pastu terus kena Chickenpox. Alhamdulillah.
Suka - suka dulu, menangis kemudian. Sekian 

Terima kasih.

Dah.Babai!

2 comments :

Rai said...

ko penah minum air daun ketum ke cik bunga? ahahaha..

Cik Puan Bunga said...

@Raihalamak! kantoi! hahahaha!