Friday, July 29, 2011

Abanggggg, Mengidam Niiii!

Kat Yong Peng, ada jual cendol yang sedappppp sedunia! Dalam tu, macam - macam ada. Pakcik yang jual tu naik van warna putih, parking dekat - dekat area Econsave. Dia punya cendol, mak aihhhh sedapnya rasa! Ibarat macam Mat Pit yang dapat candu. Begitulah adanya.

Ada ke patut, suami beli sebungkus aje. Dah aku ni? Nak tengok aje ke?
Suami aku ni kan, satu benda yang sampai sekarang aku gagal untuk fahami adalah, kenapa entah kalau benda atau makanan tu dia punya, aku rasa sedapppp je. Kalau beli dua, aku satu dia satu, dia punya jugak yang aku nak bedal. So sudahnya beli sebungkus aje. Kongsi - kongsi. Tapi entah bila nak sampai turn aku entah. Asyik - asyik dia jeeee yang sedut!

Dah 10 minit tunggu turn aku sedut tak sampai - sampai lagi!
Abanggggggg, belikan sebungkus pleaseeeeee!

Dah.KBhai!

10 comments :

Miss Tasantek said...

kau macam aku je .. aku suka yang azmee makan. aku tak tau kenapa setiap kali die makan, yang die nak masuk mulut tu aku nak. die plak pasrah je kalau aku suh tukar dengan aku punya makanan :) weE...

nikmatkan kongsi??? style weh. barulah sehati sejiwa secendol bersama..

cik nur said...

heheheh kongsi la baru best hehehe tapi kalo tak cukup mmg kena beli 2 la nnt berebut plak hahaha kadang2 nur pun jadi mcm nie jgak hehehe

Rai said...

stendet la bunga, org lain punya mesti rasa lebih sedap..sebab tu anak2 aku diorg perabih cepat2 makanan masing2 lepas tu nak rebut kawan sorg lagi punya..tensi oh..

aku tak pass sangat jalan bp, yong peng tu senang tak nak pegi.. aku nak balik johor ni malam ni.. rasanya sampai esok pagi kot.. tdo dulu kat rnr..hahaha..

Lea IsNaw! said...

hehe sweetnya
makan berkongsi lagi rasa kemanisannya kan

Cik Puan Bunga said...

@Miss TasantekKongsi makanan takpe, jangan berkongsi kasih, ouhhhh tidakkkk! :D

Cik Puan Bunga said...

@cik nurKehkeh macam kanak2 kan cik nur? hahahahah!

Cik Puan Bunga said...

@RaiAlaaaa senang sangat! :D straight je kalau dari tol yong peng utara tu... wahhhh balik johor eh nak sambut ramadhan eh? :D

Cik Puan Bunga said...

@Lea IsNaw!Betul! Tepat sekali! :D

nur easy said...

apsal x penah jumpa.. isk2 kena cari ni

Cik Puan Bunga said...

@nur easyBaru kot ni. Try la! pehhhh sedapppp! :D