Monday, July 18, 2011

Mak Andam Terlampau

Tak tak. Takde bakat pun make up - make up orang ni. Aku pergi sekolah pun kadang - kadang eyeshadow tak matching langsung dengan warna baju and tudung. Lainlah macam si gebus Ynadona tu. Haaa manusia tu kalau bab makeup - makeup memang gegar area Dungun. Ngehngeh!

Tapi dah orang mintak tolong, maka dengan berbesar hati aku turun juga tolong kawan - kawan. Kak Wa mintak tolong makeup kan budak - budak koir. Dah di pesan suruh datang awal, tapi aku tak dapat nak datang awal. Emak buat kenduri, walaupun aku tak tolong masak, tapi tolong pastikan Adam tak masuk dalam periuk atau tiba - tiba pisau tercacak kat perut ke. Sambil - sambil siapkan kerja data yang Datin Rimah bagi, tu yang tak boleh datang awal.

Sampai - sampai je, Mak Andam Sally and Mak Andam Mala dah start buat kerja dah. Aku ambik tender buat mata sebab orang kata aku solek mata cantik you! Kehkeh! Geli anak tekak aku dengar. Kembang semangkuk jap montot. Haha kepada yang puji mata teacher santik, terima kasih yeeeee! Nanti ada award Guru Mata Paling Cantik sila undi teacher ya! Hehheee!

Gebu kan tangan aku? Hahahaha! Yang sebelah tu Kak Wa. Tak faham apasal buat muka macam tu tah! Haha!
Alhamdulillah. Team Koir SMKSG berjaya jadi Johan pada hari itu. Sedikit sebanyak aku tumpang bangga jugaklah sebab tang mata tu aku menyumbang sikit tuuuuu! Hhahaaa! Tahniah ye korang! Bangga betul teacher!

Errr, mana - mana yang nak kahwin tapi nak mak andam yang budget murahan boleh je contact aku! Hahahahaharunsalimbachik.

Dah. KBhai!

6 comments :

Rai said...

gebusnya tangan ko cik bunga.. heaven laki aku kalau tangan aku gebu cam tangan ko..takde la dia risau nak genggam erat tangan aku.. dah macam ranting ni ha..hahaha..

♥ PeLanGie ♥ said...

mana hasil? nak gak tgk gambar bebudak tu! huuu~

Miss Tasantek said...

rindu nak mekap mata..tapi..apekah.aku tonyoh aisedow tak bleh lekat. siot betul. tulah dulu time kau kata kau tak bleh mekap aku tegur dlm hati : ish..smpai cenggitu sekali tak boleh mekap:
skang aku yang kena balik.

Cik Puan Bunga said...

@RaiRai, meh ah transfer lemak2 sikit kat aku nih ke badan kau! nak tak nak tak? hahahaha!

Cik Puan Bunga said...

@♥ PeLanGie ♥nanti eh try mintak ngan bebudak. hehe!malu!

Cik Puan Bunga said...

@Miss Tasantekhahahahahha boboy nie!!!!