Wednesday, July 13, 2011

Manusia Berwajah Annoying

Korang pernah tak tetiba je benci orang tak pasal - pasal? Macam tanpa arah tujuan kau rasa benci kat someone tu sampai kau rasa nak bagi penendang je tiba - tiba walaupun orang tu tak salah apa - apa. Pernah?Pernah?

Kalau korang jawab PERNAH korang memang sakit mental.

Ada orang kan memang dilahirkan mempunyai wajah annoying yang memang tak dapat nak elak. Kalau orang pandang muka kau, memang tetiba darah bergelodak, perasaan menyampah membuak - buak, kau rasa nak kakikan je muka orang tu. Aku kan, aku tergolong dalam golongan orang yang macam tu. Ramai orang kata muka aku muka annoying. Dulu kan, adalah cikgu kat tempat aku mengajar ni panggil aku "Anoy" as shortform untuk Annoying. Haram gila perangai. Hahaha. Tu dulu la, masa belum kenal - kenal dengan aku lagi. Selamba panggil aku Anoy Anoy.

Tapi tulah, aku pun tak faham kenapa orang boleh annoyed bila tengok muka aku. Memang first time tengok muka aku, tanggapan orang akan negatif dulu sebelum positif. Biasa sangat dah orang kata aku sombong, berlagak, poyo - poyo, macam good - good alahhhh small the pieces je tu. Nanti dah lama - lama baru orang boleh get along dengan aku. Baru tau yang aku ni manusia paling friendly kat Planet Bumi ni. Betulllll!

Aku rasa dek kerana muka aku yang annoying ni lah dikalangan pentadbir, aku memang takde reputasi yang baik. Meluat je tengok muka aku berkeliaran kat sekitar sekolah. Sampaikan ada sorang hamba Allah ni tak boleh betul tengok muka aku. Membuak - buak je perasaan dalam hati. Padahal aku okay je kot dengan makcik tu. Kalau nak ajak aku lepak pekena roti canai pun aku on je kot. Cuma tulah, meluat sangat tengok muka aku, sampai tak boleh langsung nak satu sesi dengan aku. Agaknyalah. Aku mana tau, aku main tuduh je. 

Yeee aku memang annoying ah kadang - kadang.



Dah. KBhai!

8 comments :

Naddy said...

euww bencinyew sayew tgk mukew awk...euwwwwwwww

♥ PeLanGie ♥ said...

biar muka annoying, tapi hati baik. huu

Chooyaya! said...

cik puan bunga, kak su pun ialah salah sorang yang menzampah tengok muka cik puan dulu kan? but, siapa sangka kiter sangat saling menyayangi lantas berskendel pulak sekarang. kuasa Allah. jgn dibenci orang melampau2, kok nanti engkau jugak yang merana pasal muka yang dibenci tu la yang paling best dan menyenangkan dan disayangi pun.

contohnya kiter berdua kan?

sayang yatt! <3

Cik Puan Bunga said...

@NaddyKau kenapa? Sawan?

Cik Puan Bunga said...

@♥ PeLanGie ♥pun tak jugak?kahkahkah!

Cik Puan Bunga said...

@Chooyaya!adoiiii! yayang i mensampah ke tengok muka i?? huhuhuhuhuuuuuuuu! tapi betul la kan kak su, jangan menyampah2 sangat... tak baik. kihkih! i sayang u jugaklah kak suuuuuuuuuu!

hanafijaafar said...

tak adil kan bila suka2 hati je nak label orang macam tu. ini aku rasa tiba2 nak nyanyi lagu

*bukan ku minta lahir ke dunia..~*
*bukan ku minta, cacat begini......*

Cik Puan Bunga said...

@hanafijaafarhah bila kau nyanyi macam tu, terasa kau pulak yang buat aku annoying! hahahha naseb bek kau comel!