Friday, July 22, 2011

Ya Allah. Aib Manusia Jangan DiBuat Main - Main.

Aku tak ingat bila, tapi aku rasa tahun lepas kot. Sebab masa tu aku tengah pregnant. Aku ingat sangat - sangat. Satu hari, kitorang on the way nak pegi mana entah, aku mengadu pasal orang suka fitnah memfitnah, keji mengeji and suka sangat buka aib orang.

Dan suami mengisahkan pada aku kisah di bawah ini :

Kecik sangat kan? Klik lah bagi besar sikit! Hoho!
Tiba - tiba hari ni blogwalking, aku terjumpa pulak artikel ni kat blog Hami Asraff. Terus aku teringat yang suami aku pernah ceritakan benda yang sama pada aku. Setahun lebih berlalu, dan hari ini dengan izin Allah aku dikisahkan lagi dengan cerita yang sama. Allahu akbar. Allah maha mengetahui. Takde benda yang jadi secara kebetulan.

Agaknya, Allah sengaja merencanakan benda ni ke atas aku. Sebagai peringatan kepada aku. Mungkin akhir - akhir ni aku sangking sangat memalatkan orang. Tak baik. Walaupun orang tu jahat, biarlah. Jangan dikeji - keji. Nanti aku sama aje kejinya macam orang yang aku keji tu.

Ya Allah. Takutnya aku dengan azab api neraka.

Dah.KBhai!

6 comments :

siha said...

Ya Allah, insaf bila baca artikel tu. Thanks CikPuanBunga for the sharing. Blog ni pun byk bahan ilmiah.best2!

Cik Puan Bunga said...

@sihawelcome siha! :D

fa-rho-ha-alif-nun said...

Yokkk sama samalah kita berubah kak, ke arah kebaikan :)

nn said...

thanks for sharing this cik puan bunga! teringat zaman-zaman baru masuk uni kerja asek gossip and mengeji orang lain je. Alhamdulillah sekarang memang dah sangat sangat tak ada mengeji orang sebab malas dah nak amek tau hal orang kalau dia tak kacau life kita kan. apa-apa pun, semoga kita dijauhkan from such things. insyaAllah

Cik Puan Bunga said...

@fa-rho-ha-alif-nunyokkk yokkkk! :D

Cik Puan Bunga said...

@nntahniah! :D kan marilah kita sama2 menuju ke arah kebaikan! amin! :D