Friday, August 12, 2011

Tips Untuk Menjadi Pemandu Hot Di Jalan Raya.

Ecehwah tajuk tips macam bagus - bagus je aku. Padahal kalau drive boleh tahan menaikkan amarah pengguna jalanraya yang lain. Hehe. Okey ni bukan tips - tips pemanduan, ni tips - tips kelihatan cool kentang je.

Sebenarnya dah berkali - kali jugak Farrel tu number platenya hilang secara misteri. Dah banyak kalilah jugak nanti tiba - tiba je number plate dia rongak. Kurang kacak sikit lah dia. Dah tak boleh nak ngorat kereta - kereta ganteng yang lain. Secara tak langsung, jatuhlah reputasi aku selaku pemandu yang cool kentang bila memandu kereta yang tidak kecukupan number platenya. Nak nak lagi dah hampir 3 minggu aku drive Farrel dengan number plate tak cukup. Karang kalau kena tahan JPJ, layak lagi ke aku membuat muka comel minta dikasihani?

So pagi tadi kebetulan sekali nak pergi servis Farrel so terus tukarkan dia punya number plate. Tak de nya nak ganti huruf - huruf yang hilang, aku ganti baru terus. Sesekali tukar imej dia, maka taklah lagi dia kelihatan seperti kereta tua yang dah takde harga lagi. Kacak sikit ah jadinya nanti. Haha.

Muka bersemangat nak pergi sekolah. Mentang - mentang kereta baru lepas basuh. Berkilat - kilat! Wiwiwittttt!
Teka ini adalah apa? Make up? Salahhhh! Ini adalah pewangi kereta yang sangat best baunya. Bau white musk. Lepas tu yang buat dia special, dia macam glittering. Stylonya rasa! Beli kat tempat tukar number plate Farrel jugak dengan harga RM25! Phewwww!
Plate number asal. Huduh sangat dah.
Tadaaaaaaaaa! Yang baru! Carbon weh! Hahahaha!
Sekali lagi. Hehe.
Eh dah tu mana tipsnya? Okeh okeh, tipsnya adalah kalau number plate hilang cepat - cepat gantikan dengan yang baru. Barulah cool kentang!

Kehkeh. Adoi! Macam baru kena tipu!

Dah.KBhai!

2 comments :

Cik Nursya said...

kak bunga jgn makan plat kete lagi tauuuu...! mkn ati sudaaaa..

Cik Puan Bunga said...

@Cik NursyaWahahahaha akak tak pernah makan plate keta, makan sedap2 selalu lah! hahahahah!