Thursday, September 15, 2011

Feeling - Feeling Saloma

Selepas misi mencari jeruk telah dengan suksesnya berjaya dilaksanakan, kami dengan berbekalkan GPS yang rosak berusaha menjejaki pula tempat - tempat yang menarik yang boleh dilawati di Penang. 

Sebab suka sangat tengok cerita Bujang Lapok maka kami pun dengan gigihnya mencari rumah tempat kelahiran direktornya. Sambil mencari sambil menyanyi lagu Pok Pok Pok Bujang Lapok. Dan lebih kurang 15 minit dari Chowrasta Market tolak tambah mencarut kat apek bawak motor macam haram, sampailah kami ke rumah kelahiran Tan Sri P.Ramlee.

Tapi yang palatnya, hari Isnin rumah ni tutup daaaaaa. Adoiiiii. Dapt usha dari luar ajelah. Tak boleh nak masuk. Kempunan kempunan. Baru terasa macam nak feeling - feeling Saloma sekali dia tutup daaaa!

Adam dah terlentok - lentok manja di bahu Papa. Dapat bergambar kat signboard ajelah nampaknya.
Kat tanah inilah lahirnya seorang bintang yang serba boleh. Kagum.
Tuh tuhhh ada alamat tuh boleh terjah lain kali.
Kerana kecewa tak dapat masuk, kitorang pun hanya spent masa selama beberapa minit je kat sini. Ahli rombongan yang lain pergi menunaikan hajat masing - masing yang tertunda sementara aku anak - beranak pusing - pusing keliling compound kot - kot jumpa barang - barang antik ke hape kan. Tapi tak jumpalah pulak, cuma jumpa ini je,

Kucing bunting yang comel menawan rasa macam nak kidnap bawa balik Johor. Rupa dia iras sangat dengan my late Yumi. Sob sob. Sedih secara tiba - tiba.
Masih tak berputus asa! Ahli rombongan meneruskan perjalanan menuju kebahagiaannnnnnn! Hieyaaaahhhhhhhhh!
Stay tune!

Dah.KBhai!

6 comments :

afifahpah said...

itu maknanya kena pegi lagi la pasni.hehehe.slalu isnin x tutup kan.

Cik Puan Bunga said...

@afifahpahMemang dia tutup hari Isnin. Uhuhuhuhu!

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 said...

ala..dobot.. comel lah kamu ni..cpt la akid besar dan jd comel mcm kamu. =)

kak.. byk2 negeri.. penang dengan kelantan.. saya x pernah pergi..penang tu lalu je pernah.. sedey betul la..

Cik Puan Bunga said...

@。 ゚o。. Puan Dot . 。o ゚。Akak pun dah tua - tua baru ada peluang nak pg jenjalan! Hahahahaha!

Akid dobot jugak! Haha!

yayath said...

ehhhh...CPB nak lamat hantar sepeket jeruk ke???hahha~~pakai alamat kat atas okey jgak kak..hehe

Cik Puan Bunga said...

@yayathHaaaa? Mana? Mana? Mana?