Wednesday, September 28, 2011

Manusia Bulat Suka Benda Bulat - Bulat

Alkisah diceritakan adapun wujudlah satu manusia yang obsesinya selain kepada benda berwarna pink, juga berobsesi sejati kepada benda yang bulat - bulat. Kalau ternampak benda bulat - bulat beliau akan bersikap umpama penggemar porno yang terjumpa video lucah di handphone nokia second handed yang baru di beli di kedai Ah Peng. Begitulah adanya.

Aku rasa bulat - bulat itu sesuatu yang cool kentang. Aku pencinta tegar polkadots. Dari dulu lagi kalau ke sekolah, baju yang aku suka sangat pakai adalah baju kepam polkadots aku yang dua helai tu. Satu warna hijau lumut, satu lagi warna ungu. Lama dah, dari zaman aku baru lepas kahwin. Dua tahun lepas dah. Alhamdulillah, sejak berdiet ni muat lagi rupanya aku pakai baju - baju tu walaupun dah sendat! HAHA.

Last year, lepas bersalinkan Adam aku ada beli satu polkadots cotton. Beli online. Masa tengok kat lappy macam comel je engkau, tapi bila sampai depan mata, rupanya cotton yang heavy tu. Comel memanglah comel. Polkadots nya warna - warni macam Smarties. Emak kata sesuai sangat kalau dibuat sarung tilam. Terluka betul aku. Emak mahal tu mak!! Jadinya cotton tu terperap sajalah tanpa diperlakukan apa - apa. Setahun jugak kain tu terbiar macam tu saja sampailah hari tu datang seru nak buat kain tu jadikan baju kurung moden. Kelassss kau jah gemuk gedempol pun ada hati kau nak melaram! HAHA!

Kain sebelum dijadikan apa - apa. Nak buat ihram pun tak lepas. Mana boleh ihram warna - warni gini!
Bila dah dijadikan baju, segan pulak aku nak pakai sebab kurung moden kan ala - ala sendat. Padan muka aku. Dah tau gemuk, buat lagi baju macam tu. Lagipun kain dia heavy sangat, kalau aku pakai kan, aku dah macam Robocop jalan tegak je. Eh ke macam Spongebob gitu sebab kotak sangat! Last - last aku pakai kain dia saja. Matchingkan dengan baju zaman dulu - dulu yang dulunya tak muat pakai, sekarang dah muat balik! HAHA! Amin!

Tuh tuh tuh! Comel kan kan kan?
Dan lagi dan lagi!
Eh ada gambar aku yang vain! HAHA! Double chin pun tak kesah yang penting bahagia. Suami sayang. Ecehceh!Muka berminyak boleh buat goreng keledeklah!
Ni pose aku yang paling menyampah aku nak tengok. Apasal entah. Tapi aku saja je nak tunjuk betapa sekarang aku dah ada pinggang! KEHKEHKEH! Adoi!
Aku sekarang ni buat wardrobe clearance. Baju - baju yang dah out - of - date, aku asingkan. Semoga tahun depan ada rezeki boleh menambah koleksi baju kurung. Insyaallah. Beli bahan kain ela yang murah - murah saja. Bak kata Kak Wa, aku kan dah cantik. Pakai apapun cantik. Errrr tu Kak Wa kata tau, bukan aku kata. KEHKEH. Janganlah loya tekak dengar. HAHA.
Eh korang kalau tau mana nak beli kain ela murah - murah, bagitaulah ye!

Dah. Bebbbaiiiii!

12 comments :

bella bellitos said...

akak beli kt mana? lawa!! kite pn suka polkadot dot dot ni

Cik Puan Bunga said...

@bella bellitosBeli kat FB. Setahun yang lalu, lupa nama dia apa! HUHU! polkadots cool kentang! :D

♥ Nurulz Sabeeha ♥ said...

kite pun suke polka dot. masa tu nak belinkain ela polka dot utk bwt sarung bantal. ingat nak beli yang murah je. Tgk2 ada satu yg berkenan. Tanya harga RM16 semeter. Bye.bye je la.. huhu

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 said...

kak... sy pon suka polka dot..auuuuwww sangat menawan hati kan? name sy pon dot...hahah..terbukti sy memang suke..dot..dot..dot

Cik Puan Bunga said...

@♥ Nurulz Sabeeha ♥Haaa sarung bantal? Cis awak dah boleh kawan dengan mak akak ni! HAHAHAHA! Geram je dia nak buat baju akak jadi sarung tilam! HUHU!

Cik Puan Bunga said...

@。 ゚o。. Puan Dot . 。o ゚。HAHAHAHAHA lawaklah kau DOT!

Miss Tasantek said...

hahah..bak meh lah baju kau yang boleh aku pakai. aku skang saiz dah bertukar ;) eheheheheh...

cik nur said...

ewahhh comel jaa
suka tgk :)
ewahmakin lawa..

Cik Puan Bunga said...

@Miss TasantekElehhhhh cekeding ada hati nak pakai baju mami monster cam aku! HAHAH!

Cik Puan Bunga said...

@cik nurEcehceh! Seganlah! HAHA!

yayath said...

hehe...comel da pakai cenggitu:)

hihi...smarties berjalan e kak kalo pakai satu pasang???hahha~~

Cik Puan Bunga said...

@yayathAlah comelnya maskot smarties! HAHA!