Tuesday, September 27, 2011

Open House Membuatkan Perut Kenyang Hati Pun Senang. Eceh!

Open house pertama yang aku terjah sempena bulan Syawal adalah rumah Kak Sally. Ni invited saja. Lebih kepada perjumpaan rahsia ahli Geng Gagak Hitam. Sebab yang dijemput 5 orang sahaja. Atau bolehkah aku panggil ini sebagai open house save budget? Harharhar. Jahatnya saya! Wah dapat jumpa Tika. Rindu sangat dengan kekasih gelap aku yang sejak – sejak akhir – akhir ini semakin radiant bergelar isteri orang. Tak sabar nak tunggu berita gembira dari dia. Manalah tau kan, kalau perempuan ke babynya nanti terus cop jadikan pasangan Adam. HAHA.

Menu special Kak Sally masak adalah Nasi Ayam, ayam panggang, sup (Sudah semestinya) buah – buahan potong tabur dengan asam and ada ice cream. Tapi aku terlupa nak makan ice cream. Cis! Tulah aku sibuk sangat gosipkan pasal tuttttt terus terlupa nak ratah ice cream. Ruginya! Sejak berdiet hampir dua bulan macamana boleh terlupa nak makan ice cream? Sesungguhnya kami tidak berjodohan. Tapi sebelum balik sempat rembat buah potong, makan dalam kereta.Jadilah. Dari langsung tak dapat rembat apa –apa. HAHA.

Perempuan ni memang tau! Datang terpaling lambat! Sampai berkeroncong perut aku tunggu dia sampai. Cis dua kali!
Skandal saya asyik menjeling makanan. Haish!
Alamak. Kepamnya muka! Tak kisahlah janji hati bahagia kerana kenyang! Burp! HAHA!
Alang – alang dah jumpa macam ini, kenalah update sikit gossip – gossip semasa yang berlaku di sekitar sekolah. HAHAHAHA. Sambil bergosip sambil mulut sumbat popiah pintal. Memang tak sedar dah nak licin sebalang.Tak guna tadi masa makan nasi ambil nasi seciput saja konon – konon dengan ketatnya mengikuti rejim diet. Tapi melantak biskut raya berbalang – balang. Punah plan diet aku!

Aku macam biasa, bergerak secara solo dan berseorangan. Barulah ada aura – aura misteri sikit. HAHA. Kempunan kawan – kawan nak gomol Adam sebab Adam selesema jadi aku tinggal dengan nenek di rumah. Suami sayang pula kerja jadinya terpaksalah aku berpura – pura single hari itu. HAHA. Bukankah aku suka menyamar single? Tettttt! Malangnya Adam sangat hyper dan bencikan car seat. Kalau tak, boleh juga aku sumbat dia duduk dalam car seat dan bawa dia kemana – mana saja aku pergi walaupun suami kerja. Tak payah risaukan siapa nak pegang Adam. Ya malang sekali Adam bencikan car seat.

Oh terima kasih Kak Sally bagi perut aku kenyang sementara. Sedap masaknya! Cuma duit raya saja tak ada. Kedekutlah! Sebab kedekut, aku taknak tepek muka Kak Sally kat sini! HAHAHAHA!
Dah. Bebai!

8 comments :

yayath said...

hehe...alsan yang bagus x mo bawak adam jenjalan ye:)hiihi

watyz said...

mmg kenyang bile hr minggu ade jemputan open house. x yh masak kan... :)

mamashikin said...

wah tak habis lagi open house nya...hehee..
kt klntan ni dah kureng..yg ada open ofis ajer...

Cik Puan Bunga said...

@yayathKANTOI! Kehkeh!

Cik Puan Bunga said...

@watyzJIMAT belanja untuk bulan ini! HAHA!

Cik Puan Bunga said...

@mamashikinHaaa saat2 akhir ni mmg banyak open house. Rezeki rezeki! HEHE!

cik nur said...

muka kepam tgk comel jaa heheh

Cik Puan Bunga said...

@cik nurOH TERIMA KASIH! HEHE!