Thursday, October 13, 2011

Oh Pinggang! Selama Ni Mana Kau Menghilang!

Sebelum kena keji dengan lebih terperinci, haruslah dinyatakan disini bahawa ini bukan pic aku dalam dalam entry [ini] ya. Siapa kata pics dua - dua ini adalah sama nanti aku kasi lempang sama dia. Haaa ni makan dia! HAHA! Lainlah. Pose jek ala - ala sama. HAHA. Latar belakang tandas sekolah adalah venue wajib yang mesti ada. HAHA sia - sia betul. I just fall in love with my new waist! Waist wehhh waist! I've got my waist back! Bukankah itu sesuatu yang harus dibanggakan bila pinggang kau telah menghilang dua tahun yang lepas more or less? Finally.

Bereksperimentasi dengan Premium Beautiful memang sesuatu yang mengujakan. Semua orang pun tahu agaknya aku gasak sangat nak kurus. Aku memang nak kurus. Walaupun aku dah sedia kurus dan cantik menawan tapi aku nak lagi kurus dan lagi dan lagi. Tak mustahil kalau aku nak figure macam masa belum ada Adam dulu. There's nothing impossible, babe.

So sebelum pakai PB aku kenalah record benda - benda penting yang patut direkodkan. Barulah ada nampak progress nya. Kalau setakat pakai lepas tu kata eh kurusnya aku kurusnya aku, memang tak ada sesiapalah nak percaya engkau. Jadi kawan - kawan, ini figure aku sebelum memakai PB sebagai alat untuk mengukir bentuk badan berjenama. HAHAHA. Sorrylah I can't help it lah. Kalau aku sebut PB mesti aku nak cakap sekali part bentuk badan berjenama tuh! HAHA.

Puncak dada - 85cm
Bawah dada - 75cm
Pinggang - 84cm
Puncak punggung - 97cm

Dutifully measured on 8 Oktober 2011
Menakutkan kan angka - angka tu? Bear in mind yang aku dah berdiet hampir dua bulan untuk mendapatkan angka - angka tu. Berat aku sekarang adalah 60 kg. Macam biasa aku masih meneruskan pemakanan seimbanglah sangat, banyakkan minum air masak and kalau ada masa exercise sikit - sikit. Kira kejar Adam keliling rumah tu kira exercise lah kan jugak kan. HAHA.

So every week aku akan measure balik number - number ni. Dengan setianya aku pakai PB selama 8 jam setiap hari. Tak boleh lebih. Sebab nanti badan aku akan start merenyam and hari pertama aku pakai PB aku garu sampai calar - balar perut aku. According to Hanie benda ni normal. Gatal - gatal ni adalah normal. Sebab PB ni menyahtoksinkan badan melalui peluh and meresap di PB tu and effect kat kulit kita. That's why bila dah cukup 8 jam automatik badan aku jadi gatal - gatal so it's time for me to change and take a shower.

First two days pakai badan jadi tak sedap but I've been warned pasal benda ni. The body needs to adjust dengan FIR yang ada dalam PB. Aku bertabah dengan gigihnya. Sebab aku tau, no pain no gain kan. HAHA. Kalau ada award manusia paling bertabah silalah calonkan aku ye. Tapi one thing I can assure you, the moment engkau pakai PB, you can definitely get your shape! Amazing! Aku terus pakai baju kurung moden! Baju yang selama hampir 2 tahun aku tak sentuh! Sob sob sob. Terharu tak? Silalah terharu sebab aku cakap benda betul ni.

My waist! My waist!
Flat tummy tu yang mahal! Kena motivasikan diri sendiri agar tidak malas memakai PB.Pakai PB memang a bit leceh sikit tapi yakinlah kan kalau tak bersusah - susah dahulu manakan engkau nak dapat senang yang di kemudiannya. Engkau ni sikit - sikit malas, macam unta padang pasir!

Dalam masa yang sama bila dah start pakai PB janganlah makan macam hantu raya lepas kandang ye. PB ni bukan untuk mengurskan badan tapi lebih kepada untuk kesihatan. Kalau badan jadi kurus, maka itu adalah ? Correct me if I'm wrong. Once badan dah sihat, itu yang usaha menguruskan badan takkan tersekat - sekat tanpa masalah. Insyaallah.

Nantikan update seterusnya! Untuk rekod, hari ini hari ke 4 aku pakai PB.

Dah. Babai!

14 comments :

watyz said...

auwww...selim u... :)

Miss Tasantek said...

PB ni mengajar kau makan dengan kuantiti yang ditetapkan.once kau makan telebih die tak kan meregang. tapi kau yang rasa tak selesa..sebab die akan jadi ketat giler.

peluh miang tu memang kesan awal die tapi nanti dah lama2 die hilang sendiri..

Rai said...

go go..you can do it..hehehe.. aku cuma nak jadi cabi sikit..

.embun. said...

nape aku tak dapat kain dotdot tuh?sobsobsob.

Cik Puan Bunga said...

@watyzAuwwww! Malu i! HAHA!

Cik Puan Bunga said...

@Miss TasantekGatal nak mamp! HUHU!

Cik Puan Bunga said...

@RaiKau nak jadi chubby? Kau ni kena pukul jugak dengan aku ni kang!

Cik Puan Bunga said...

@.embun.Kau mintaklah mak kau! HAHAHA!

yayath said...

wahhh...terharu!!!hikhik

CPB pakai PB:)hehe

Cik Puan Bunga said...

@yayathSangat catchy kan? CPB pakai PB! HAHA!

cik nur said...

hurm sis nur nak cuba tapi mesti mahal kan

♥EyZa QHaiRy♥ said...

Kalau makan terlebih, akan rase nak terkeluar blk kot atas..

Eza pakai 2 minggu semua ukuran turun 1-1 stgh. inch.. ni nak masuk 3 bulan semua org dah tegur kurusss.. Paling seronok tak terkata bila husband ckp badan dah macam masa baru kawen dulu.. ;)

Alhamdulillah.. :)

Cik Puan Bunga said...

@cik nurEmmm mahal tapi berbaloi2! :D

Cik Puan Bunga said...

@♥EyZa QHaiRy♥Waaaaaa bestnyaaaaa! :D