Wednesday, November 16, 2011

Aku Tak Tau Nak Letak Tajuk Apa. Haih!

Birthday dah lama dah lepas. Tapi tak sangka pulak masih akan dapat hadiah lagi. Rezeki. Alhamdulillah. Insentif macam ini memang sangat - sangat diperlukan bagi melalui hari - hari terakhir di sekolah sebelum cuti sekolah. Woohoooo. Sebut aje cuti sekolah bersemangat aku secara tiba - tiba. Super ohsem!



Okey super cool sebab first aku tak pernah ada baju warna biru. This could be a great kick - start! ^___^
Thanks Kak Sally. Setiap tahun akak mesti plan something for my birthday. Thank you thank you. Kawan gaduh kawan gosip kawan makan nasi lemak. HAHA. Thanks Kak! ^____^

Oh aku sejak akhir - akhir ni sangat menggemari brand Tupperware. Start dua tiga tahun lepas when I started to buy my own tumbler. Personally, aku rasa Tupperware buat engkau rasa cool. This whole thing about betapa bahayanya plastik blablabla buat aku sedikit aware and dengan rela hati melabur untuk barang - barang dia. Sebab Tupperware macam yang engkau tahu sedikit mahal berbanding dengan plastik produk brand lain kan. Eh tahan lasak tahu, lepas itu design dia pun ohsem ohsem semuanya. Aku teruja sebab koleksi dia colorful. Kalau ternampak yang pink mesti super teruja!

Aku suka beli tumbler dia. Tak tahu kenapa tapi aku suka. Kalau beli mesti beli sepasang. Satu lagi untuk boyfriend bawa pergi kerja. Comelnya! HAHA! ^___^

Tak dapat beli yang couple set sebab yang warna ungu dah habis. But still boleh beli dua dengan harga diskaun yang ohsem juga!

Last year, ada kutu Tupperware dekat sekolah jadi dapatlah aku beli this one whole set of tupperware dia yang besar kecik semua ada. Guna untuk simpan susu Adam. Tak masuk angin. Memang kedap udara kaw - kaw punya. Then guna sebahagian lagi untuk simpan kerepek ke, makanan ke, ikan ke, daging, eh multipurpose lah. Aku suka!

Berhajat nak menambah koleksi. InsyaALLAH.

Oh apalah motif entry kali ni. Dahlah tajuk pun tak tau nak letak apa. Adoi!

BABAI!

4 comments :

idaura said...

wehh..tupperware mmg mantop la..kt umah mak aku tu ade satu almari yg penuh ngan barang tupperware die yg tak penah pakai..sakit ati tak..aku je yg tak byk duit nk beli tupperware buat koleksi..sape buat kutu..aku nk join la...

Cik Puan Bunga said...

@idauraWah IDAURA! HEHEHEHE! Kak sally la buat kutu. RM200. Merasalah nak beli yang set set punya. Jom jom masuk yg tahun depan nak?

Miss Tasantek said...

erm..brand ni memang terkenal. tapi...aku dapat hadiah kawin orang bagi 3 biji satu set.
mbok mertua ku ono okeh tupperware ki, tapi neh , nek kek Ei aku opo2 lebok njero plastik...

Cik Puan Bunga said...

@Miss TasantekYo penak. Lepas kanggo guwak wae! HOHOHOHO!