Tuesday, December 6, 2011

Ayam Penyet Ke Tenuk Penyet Ke, Belasah Ajelah!

Assalamualaikum

Bagi meraikan kegagalan aku berdiet dengan Nestle Fitnesse itu hari maka kami suami isteri sepakat membawa berkat nak pergi jalan - jalan cari makan. Fokus utama nak pergi cari Ayam Penyet. Tak banyak sangatlah Ayam Penyet dengan Batu Pahat ni. Mamat Tibet hidung penyet banyaklah bersepah dekat tepi - tepi jalan. Annoying aje melintas macam babi hutan. Menononggggg jek. Aku suruh suami langgar dia taknak. Kesian dia kata. Cis.

Jalan - jalan pergi Carrefour nasib baik kedai Ayam Penyet kat tepi tu buka. Time tu pulak hujan lebat selebat - lebatnya jadi nafsu makan macam kena sampuk jin tanah sikit. Daripada kempunan tak dapat makan Ayam Penyet, kami pun sebat ajelah makan dekat sini. Harga satu set RM7.90. Aku pun tak tahu mahal ke tak sebab last time aku makan Ayam Penyet adalah 3- 4 tahun yang lepas. Kesian betul. Itu pun makan dekat Skudai.





Rasa dia tak adalah sedap sangat. Aku cuma suka side order dia, Udang Penyet tu sebab udang kan. Aku ni suka makan udang. Apa - apa yang berunsurkan udang aku sebat aje. 

Aku pun tercari - cari jugak dekat mana kat Batu Pahat ni yang sedap makan Ayam Penyet. Ala ala mengidam jugak aku ni kan. Selagi tak dapat nanti tak senang duduk. Nak masak sendiri macamlah aku rajin sangat nak masak. Tapi mana tau kalau aku bodek - bodek suami suruh masakkan, dia nak masakkan ke kan. Haaaaa.

Okay. Entri ini memang tak berguna.

Dah. Babai.

12 comments :

sailaaf said...

haha.murah la tu.7.90. tapi nmpak mcm biasa je. kena try ayam penyet Wong Solo. pehhh!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ada satu kedai ayam penyet kat dgn mydin melaka ...mmg best masakan dia.terkenang2 sampai skrg

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

lah dh gagal rupanya diet haritu..cuba lg ya!


sy pon dh lama x mkn ayam penyet..tenuk penyet mmg lum penah rs hehe

nur easy said...

tau tak kita tak terjejak pun lagi c4 dan seluruh batu pahat sejak balik aritu...huhuhu sadis tak? sadis tak?

Cik Puan Bunga said...

@sailaafRasa dia pun biasa2 jek. Ala ala tak sedap gitu. Tapi sebab lapo sangat bedal aje! HAHA!

Cik Puan Bunga said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)Sedap sangat kak eh? Kat area mana?

Cik Puan Bunga said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik BettyTaklah gagal sangat, cuma kilo tak turun tapi jeans lama sudah muat. Apakah itu? HAHA

Cik Puan Bunga said...

@nur easyMemang sadis! Tak boleh blah betul! HAHAHAHA!

Nida said...

Tak pernah lagi makan ayam penyet.. ayam penyek pernah ler..:)

Cik Puan Bunga said...

@NidaNak bagi effect jawa lebih sikit kenalah cakap PENYET! Hehehe!

Anonymous said...

betullah bunga, akak baru makan tadi ....nasi ala la mentah gitu...frust nyah...kakmasyp

Cik Puan Bunga said...

@AnonymousKan kakkkk? Air dia pun kurengggg. Nasib baik makan masa tengah lapar. Licin! HAHAHHH!