Tuesday, December 13, 2011

Blogger. Betul - Betul Baik Atau Berlakon Baik Saja Dekat Blog?

Assalamualaikum

Last week, aku didatangi satu urge untuk shopping online. Walaupun duit tak ada, tak bermakna aku tak boleh window shopping kan kan kan? Hidup aku akan sedikit terhibur hanya dengan melihat - lihat, membayangkan betapa bestnya kalau aku dapat apa yang aku tengok tu and so on. Biasalah. Aku kan kuat berangan.

Kemudian (Ceh kemudian!) aku masuk satu blog yang famous amos ni. Owner blog ni ada jual few beauty stuffs yang laris jugaklah macam goreng pisang panas. Owner blog kalau cantik, jual apapun nescaya akan mendapat hasil yang sungguh memberangsangkan. Cuba kalau aku yang jual? Eheh. Takut nak membayangkan! Mesti takde siapa yang nak beli! HAHA!

Aku terpikat (!!) dengan one of the stuff yang dia jual. Hajat dihati naklah jugak tanya - tanya kan, manalah tahu esok - esok kalau aku dah ada duit bolehlah terus beli. Sekarang ni hanya mampu nak tanya - tanya dululah. So aku pun drop by few comments dekat page dia. Tanya pasal benda yang dia jual tu, effect dia blablabla. Normallah kan orang tanya benda - benda macam tu. Takkan nak main beli aje. Nanti kalau hidung aku tanggal ke, muka aku lubang - lubang ke, siapa nak jawab?

Aku pun fikir mesti dia ni peramah sebab blog dia macam ramah - tamah gitu. Sweet - sweet aje. Dengan penuh bertatasusilanya aku tanya few things.

Dari sehari ke sehari aku tunggu tak ada balasan. Bila aku pergi balik blog and page dia, komen yang aku tanya tu hanya dipandang sepi. Tak ada apa feedback pun. Aku pun jadi puzzled. Apa masalah dia ni? Tak sempat sangat ke nak jawab apa yang aku tanya? Bila aku tengok komen - komen orang lain, kebanyakkannya dia hanya response pada komen yang kata "Sis, nak beli ni. Berminat ni!" or "Nak beli ni!" or komen - komen yang menjurus kepada niat nak beli. Setakat tanya - tanya bodoh macam aku ni memang takdenya dia nak response. '-__-

So the verdict?

Aku tak tahu nak fikir apa. (Walaupun sebenarnya banyak yang aku fikir. Tapi semuanya menjurus benda - benda negatif!!)

Kecewa memanglah kecewa sebab aku ingat aku akan dilayan dengan penuh ramah mesra dan kelembutan macam apa yang dia selalu tunjukkan dekat blog dia. Tapi? Sampailah ke hari ni aku masih tak dapat apa - apa feedback dari dia. Kesian kan? What to expect?KEHKEH. Padan muka aku.

Don't judge a blogger by its blog.

SERIK AKU!

Kalau blogger yang ini, confirm engkau nak buat jadi kakak angkat. Ecehwah!

Dah. Babai!

30 comments :

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

Sy pernah kena gak..nk beli produk kecantikan kat sorang blogger cun..tanya-tanya dulu kt pages dia..haram nk dilayannya..


tp satu hari sy ckp sy nk beli..plz PM sy..dia balas huhu..tp sy x bli pon misti dia keciwa huhu

♥ Elin ♥ said...

dia kejar duit dr customer tuh.:p
sabau jer ler kan...

.cik yaya. said...

hahaha macam kenal je blogger itewww.biasalah kak kalau femes..tak rugi pun kalau kita tak beli kott...tp kalau betul2 kenal dia mmg rugiiii sgt2 knl dgn dia. saya pernah jumpa manusiaaa itu.

p/s: nak jadikan CPB mak angkat bleyyy??? HAHAHAHAHA!

Cik Puan Bunga said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik BettyEh betullah! Samalah apa yg kita alami ni! Cehwahhh! Hehe!

Sakit hati kan? Tapi nak buat cemana, kita ni blogger picisan aje. HAHA!

p/s : Entah2 kita ni discuss pasal blogger yg sama! ^___^

Cik Puan Bunga said...

@♥ Elin ♥Memang. Sabar ajelah banyak - banyak! HUHU!

Cik Puan Bunga said...

@.cik yaya.Dekat blog macam peramah je dan mudah didekati. Tapi? Kecewa! HAHAHAHA!

p/s : melampaulah tu mak angkattttttttt!

Naddy said...

blog ape..ce citer..pm aku ahh hahahaha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

mungkin dia suer busy kot.ehehe

Ladysirna said...

Rasa macam tau juga ni, pasal produk muka ke?
hehe...takdala terkena lagi jadi silent reader je, tapi tgk cam baguuuss sgt, so far tak tergoda lagi nak beli

yayath said...

hehehhh!!!kakak angkat???

ynadona said...

siapakah?nak boikot..pm lerrrr

fnd said...

tak ramah tak lembut tak bermakna seseorg tu tak baik, mungjin skill berniaga je yg kurg efisien,yg ramah dan yg lembut tu jgn pula disangka seratusperatus baik...kerana byk yg kecewa krn mulut yg maniss.ahha

Anis Adila Aris said...

serius? kalau macam ni boleh tanya akak macam-macam ..hehe

Cik Puan Bunga said...

@Naddyohbungabundle! HAHAHAHA!

Cik Puan Bunga said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)Betullah kan kan. Busy agaknya. Hihi!

Cik Puan Bunga said...

@LadysirnaA'ah. Produk muka. Kesian kan? HAHA!

Cik Puan Bunga said...

@yayathYelah. Takkan mak angkat pulak! HAHA!

Cik Puan Bunga said...

@ynadonaohbungabundle! HAHAHAHA!

KatekateKite said...

Kadang diorang ni kunun kunun tak sempat nak reply yang tanya remeh temeh ni kot.

Tapi ada jugak yang ramah tamah bila kita tanya itu ini, baru rasa semangat nak beli! =D

*Hai kak Bunga, lama tak jengah sini sebab dah lama tak jenguk blog sendiri punnn.... :p

Cik Puan Bunga said...

@fndKan? Maybelah kan.

Cik Puan Bunga said...

@Anis Adila ArisBoleh aje. Kalau kena dengan soalannya insyaAllah dengan berbesar hati nak menjawabnya! ^___^

Cik Puan Bunga said...

@KatekateKiteTulah. Kita fikir yg positipppp ajelah! HEHEHE!

Eh hyeeeee! Hamboihhhhh busy nampak! HEHE!

Bella Bellitos said...

siapakahh? saya tak pernah pun beli beauty stuffss on9 ni. banyak beli shawl aje.


ehhh akak! background baru ye :D

RaiHamina said...

macam kenal ajewww...bagi klu sikit. orang kelantan kahhhhh? CPB jual tudung laku ajeeeewwww

Innanie | Ariffin said...

well, macam tu lah yang selalu saya kata. orang2 kat atas tu macam tak penah rasa mereka pernah berada di bawah. kerek nak mam....
menyampah. boikot je!

Cik Puan Bunga said...

@Bella BellitosHaaaa jeng jengggg! Adalah!


A'ah background baru! HUHU!

Cik Puan Bunga said...

@RaiHaminaEh bukan. Bukan org kelantan. Entah eh, dia org KL kot? Huhuhu!

Cik Puan Bunga said...

@Innanie | AriffinSetakat akak yg boikot, tak jadi kudisnya untuk dia.

Tapi sekarang taulah true colors dia. Yang kat blog tu semua lakonan aje. Hakikat sebenar, kita tak tau.

KatekateKite said...

@Cik Puan Bunga

Hahahaa... Tak busy mana pun.....

=p

Cik Puan Bunga said...

@KatekateKite^_____^