Sunday, December 25, 2011

Miss Lacey : Project Square Scarf Georgette

Assalamualaikum

Hai semua! Emak kita dah balik dari rumah Makngah! HEHE! (Tiba - tiba aje bagitahu. Tak ada kaitan!) Weekend semalam ni tak buat apapun, just duduk melepak - lepak. Sambil - sambil tu siapkan projek tudung 4 segi yang tertangguh - tangguh. Skirt sedang dalam proses pembikinan. Tengah belajar dengan emak macamana nak jahit pinggang skirt dengan kemas. Taknaklah jahit pinggang dia senget benget. Nanti macamana nak ambik tempahan kan? HAHA berangan!

Merata - rata jugak aku cari kain renda untuk tudung ni. Last - last jumpa jugak akhirnya walaupun dia cuma ada tiga warna. Hitam, pink and krim. Warna putih tak ada pulak. Ke aku yang tak perasan tak tahulah kan. Tapi tak apalah sebab hajat nak cari yang warna hitam dengan pink saja. Jumpa sudah. Soweekend semalam siapkan 2 helai tudung georgette. Warna yellow mustard dengan hijau turquoise. Masa beli renda kain tu aku beli sekali beads warna hitam dengan pink untuk hiasan belakang tudung.

Bukanlah susah sangat nak buat tudung ni, cuma masa nak pasang beads aje yang mencabar sikit. Dahlah beads tu kecik - kecik kan, berpinar mata aku nak tampal. Tangan habis lekat - lekat dengan gam UHU. Buat kerja ni kena lah masa hero handsome aku tengah nyenyak tidur. Kalau tidak, nanti dia membuat kekacauan sejagat! HAHA! 

Alhamdulillah. Siap jugak akhirnya. Menepati spesifikasi. ^____^
Rasa puas hati sangat - sangat.
Yellow Mustard
Hijau Turquoise

Okay sekarang kena cari baju untuk tudung - tudung ni! HAHA padan muka aku, beli tudung tak fikir warna baju! KEHKEH!

Dah. Babai!

9 comments :

Bella Bellitos said...

akak, saya ada baju turqoise.. so tudung turqoise tu kasi saya jelah. hahaha :P

Cik Puan Bunga said...

@Bella BellitosWAH TERUS ADA BAJU TURQOISE! HAHA!

Fiza Noor said...

yellow mustard tu lawa ah bunga

Cik Puan Bunga said...

@Fiza NoorThanks! ^____^

Plankton Seksii said...

cantiknyaaa mcm lolipop! hehe

Cik Puan Bunga said...

@Plankton SeksiiTerima kasih! ^____^

Wonderbutik said...

Mana nak cari lace camni dear?

umi said...

Mana nak cari lace camni dear?

Cik Puan Bunga said...

@umiSaya beli dekat kedai menjual alat2 pengantin/hantaran ^^,