Monday, December 12, 2011

Next Project : Skirt Labuh Chiffon

Assalamualaikum

Setelah projek Chiffon Syria aku menampakkan hasil yang sungguh membanggakan, kali ini aku nak try jahit sendiri skirt labuh yang kalau beli dekat online butik (Especially yang guna model terkenal !)mesti sangat overpriced.

Dah google few times and aku rasa nak buat dia tak adalah susah sangat kot? Aku tak tahu sebab ini first time buat tapi kalau kita fikir logik pun, apa susahnya nak buat kain kan? Potong potong pastu jahit jahit!! Tadaaaa siap! Agaknyalah kan. Itu cuma mengikut apa yang aku agak aje. HAHA.

Well, esok akan pergi cari kain chiffon. Sementara dia tengah ada sales ni beli ajelah. Karang kalau dah back to harga asal, menyampah pulak nak pergi bayar mahal - mahal.

Doakan aku berjaya ye. Nanti kalau dah berjaya, aku bagi seorang sepasang! Ewahhh!


Credit pics to Pastelina.
Mustard chiffon skirt. That's what I have in mind.

Dah. Babai!

24 comments :

shazwani said...

buat kat saya sama. nanti kirim kain, hihi ;)

Cik Puan Bunga said...

@shazwaniHaaa boleh boleh. Tapi tunggu saya punya siap dulu! Kihkih!

laskar pelangi said...

comel sungguh kalau dapat ni:) ayu mayu jer pakai..phewitttt! kalau ada kaler finkkkk lg cun kot
=)

NaLutdi n'iA said...

CANTEK .. oder2.. :)

Bella Bellitos said...

gigih betul akak ni :).. best kan kalau pandai menjahit. semua boleh buat sendiri

Cik Puan Bunga said...

@laskar pelangiOh pink memang membuat manusia jadi ayu sedunia! HAHA!

Cik Puan Bunga said...

@NaLutdi n'iAErrrr ini bukan saya buat, ini taken from ilovepastelina.

Cik Puan Bunga said...

@Bella BellitosErrrr bukan pandai sangat menjahit pun, saja2 jek cr pasal! HAHA!

.cik yaya. said...

adoyaiiii rajenyeee!!! eh da dpt kan alamat yaya?

ryrinn azman_cik angin said...

bestnye pandai menjahit . hihi

ZYASH said...

Wah, hobi kita sama la.. Zy pun suka sangat menjait2 ne tau...huhu.

Cik Puan Bunga said...

@ryrinn azman_cik anginEh saya tak pandai menjahit pun! Saja nak cuba - cuba! HEHE!

Cik Puan Bunga said...

@ZYASHIni hobi baru! Hehe!

Arn sweetrider said...

CPB kalo jumpe chiffon yang best & lembut gila babas buat la flare skirt! vaaassss gitu!

dd.hasnidar said...

hai CPB yang cantik dan ayu sentiasa.cantiknya kalau u dapat buat skirt ni.dd doakan CPB yang cantik dan ayu sentiasa ni berjaya buat skirt ni dengan penuh sempurna.

gudluck! :)

(bukan ayat bodek mintak skirt free sorang satu ni tau).ahaks.

Naddy said...

nak 1!!!! maceh haha

Cik Puan Bunga said...

@Arn sweetriderKan? Boleh sembunyikan pinggul berlemak. Eheh!

Cik Puan Bunga said...

@dd.hasnidarKan DD? Insyaallah. Aminnnnnn! HEHEHEHEHE doakan ye! Nanti kalau dah pandai, buatkan awak satu!

Cik Puan Bunga said...

@NaddyBOLEH! ^____^

dd.hasnidar said...

alamak.rasa terharu.hehe.. :)

Cik Puan Bunga said...

@dd.hasnidarBaikkan saya?? HEHE!

dd.hasnidar said...

CPB memangggg baikkkkk.
sweet! hehe.

(bukan ayat bodek lagi)

Cik Puan Bunga said...

@dd.hasnidarNgehngehngeh!

Anonymous said...

psst psst berjaya x buat chiffon skirt labuh ni? if berjaya share skit..hihi - apau