Tuesday, December 20, 2011

Sementara Masih Ghairah

Assalamualaikum (Tak jawab dosa, jawab sayangggggg!)

Tetiba terpinjam tagline Maria Elena. Tak memasal. Tak apalah. Lupakanlah itu sebab itu cuma iklan untuk orang - orang yang nak pergi buang air kecil. (Eh masih tak ada kaitan! HAHA!)

Tajuk entry mesti nak merepek kan? Well. Betullah. Sementara masih ghairah. Ghairah nak menjahit! HAHA!

Eh nak minta tolong (Sebab aku dah habis pusing dah tak jumpa - jumpa jugak!) kalau engkau orang baik hati bolehlah tolong aku yang dalam memerlukan ini. Baiklah baiklah. Terus kepada berita utama! Okay, aku nak mintak tolong, engkau orang tahu tidak mana nak dapatkan renda lace macam gambar dekat bawah ni?  Atau kalau tak dapat yang sama sebijik sebuntat, dapat yang hampir - hampir sama pun boleh. Please! I'm so desperately in need with those ribbons / laces. Tahu tidak mana nak dapatkan dia?


I'm going to need this for my upcoming project. (Mengada - ngadanya aku! Upcoming projectlah hapelah kan!) See, I have few things in mind right now, macam nak colaboratekan beads and laces dengan chiffon, then make it into stunning hijab or dress or top or skirt. Either one. Macam cool and sweet, kan? Warna - warna yang sekarang ni tengah bermain - main dalam minda adalah yellow mustard, turquoise and shocking pink. Tapi tapi tapi macamana nak start kalau raw materialnya aku masih tak jumpa! Arghhhh! Tension!

Aku belum lagi round Ayer Hitam, serbu kedai pengantin untuk cari laces macam ni, manalah tahu kan ada onlineshop yang jual. Aku malas sesangat nak keluar cari benda - benda ni. Hujanlah. Malas! HAHA! Aku cuma nak snuggle dalam selimut minum Milo panas sambil baca Shin Chan. KEHKEH.

So please ye blogger out there yang tahu mana nak dapatkan lace hitam ni, silalah bagitahu aku dengan kadar segera. Nanti aku buatkan satu hijab best terbaik dari ladang untuk engkau. Best kan? HEHE.

Aku rasa combination of green + pinkish ni sangat cool kentang dan sungguh superman! Kan?

Dah. Babai!

10 comments :

Anonymous said...

cuba carik kat kedai yang jual manik-manik..my sis bought the lace kat kedai macam tu..

(silent reader :-D )

Rai said...

rajin gila ko menjahit..aku dah lama hilang ghairah nak menjahit2 ni..

aku rasa combination warna ko sama cam aku..aku pun rasa macam tu.. mungkin sebab kita lahir tahun sama dan lahir dalam bulan yg sama kot kan..hahaha..tapi utk org grafik macam laki aku mesti dia kata tak berapa..tensen aku!

Cik Puan Bunga said...

@AnonymousOh really? Thank you ye Miss Silent Reader! ^____^

Cik Puan Bunga said...

@RaiHahahha nak mengisi masa lapang cuti sekolah. HUHUHU.

EH kan? Warna2 tu mcm cool kentang aje kan? Hihi mementang sama2 Libra! HAHA!

Rai said...

@Cik Puan Bunga, banyak ko punya libra..aku scorpio lah.. aku kan lahir akhir bulan..hahaha..

Cik Puan Bunga said...

@RaiEh? Kau akhir bulan heh? Kehkehkehkeh!

yayath said...

sungguh SUPERMANNNN la CPB...hihi

rajinnye la haiii...

Cik Puan Bunga said...

@yayathKan? Sesuai sekali jadikan dia kaka angkat! HEHE!

watyz said...

projek tudung dulu pon x tunjukkan lagik... :)

Cik Puan Bunga said...

@watyzYang mana? Syria ke? Dahlah. Tapi tunjuk sikit ajelah. Nak tunjuk bebanyak SEGAN! HAHA!