Tuesday, January 31, 2012

Cerita Hujung Minggu

Manusia perlukan keseronokan. Eceh ayat pertama dah berbunyi sungguh lagha. Lagha adalah apa? Silalah Google wahai kawan - kawan sekalian. Baiklah. Berbalik kepada perlunya manusia berseronok. Kalau berseronok sorang - sorang macam orang gila pulak. Jadinya untuk tak nampak macam gila seronok sorang - sorang, kita angkut manusia - manusia tersayang untuk join sekaki. Sekaki aje, kaki yang sebelah tak boleh join. HAHAHA takkelakarlahpulak!

Bangun pagi semuanya bersemangat. Adam pun bersemangat sama. Langsung tak complaint kena mandi air sejuk. Gembira riang ria aje dia. Pukul 7 pagi lebih kurang bertolak dari Batu Pahat. Destinasi pelancongan adalah Melaka. HAHA Melaka aje pun. Bukan nak pergi mana pun. HAHA.

Sebenarnya motif utama adalah nak pergi Sungai Udang. Punyalah kacau - bilau nak mencari mana letaknya Sungai Udang. Google dekat internet pun macam iye tak iye aje map nya. Pakai GPS pun macam tak berapa nak membantu sangat. Hukum campak longkang aje GPSnya tuh! Sebelum pergi Sungai Udang singgah sekejap dekay Mydin Ayer Keroh. Emak nak topup barang - barang jahit dia. Sampai Sungai Udang pukul 1 petang lah lebih kurang. Lebih kurang pukul 2.30 petang baru selesai urusan dekat sana. Terus pergi Mahkota Parade sebab nak bawa Emak makan Nando's. Dah lama tak makan Nando's. Terbayang - bayang ayam dia yang empuk, juicy gebu mengghairahkan tu! Nyumnyumnyum!

Baru sampai pintu masuk Nando's Adam dah buat bunyi ayam berkokok berkali - kali. Haih malu aku! HAHA! Sebab ada ayam merata - rata dekat dindinglah dekat mejalah. Gasaklah kau Adam! HAHA!

Kaki Pau dengan Mak Boss. Gangstar aje muka Mak Boss dikala ini.
Adam sangat behave. Tak buat perangai langsung. Tapi kena rasuah dengan gula - gula beli dekat Famos Amos. Sekali suap adalah dekat sepuluh biji! HAHA!
Mintak mahappppp! Tumpang laluuuu tuan belog nak interframe! HEHEHE!
Kitorang order set family untuk 4 orang. Ayam peri extra hot dengan Cesar Salad + Coleslaw. Side dish dia dapat peri chips dengan classic chips (Eh ye ke tu nama dia? Lupa! HAHAHA!) Air coke. Senang. First time nih makan Cesar Salad. Eh boleh tahan dahsyat jugak rasa dia padahal aku bukanlah makhluk yang suka sangat makan sayur apatah lagi salad. Eh tapi sedaplah! Baru makan sikit dah menggelupur kepedasan aku dah. Suami aje selamba makan siap tambah - tambah sos extra hot hot lagi! Embun kata makan Nando's selalu buat mata dia bercahaya sebab sedap sangat! HAHA!
 
Separuh licin. 5 minit lepas tu memang betul - betul licin! HAHA!


Lepas makan pergi Dataran Pahlawan sekejap shopping dekat Brand Outlet tapi tak beli apa sangat pun. Mata dah mengantuk sebab perut kenyang sangat. Cuma beli sandal leopard printed dengan T- Shirt putih dua helai. Satu untuk emak satu untuk aku. Lepas tu terus balik rumah lalu lebuh AMJ. Seronok jugak sesekali tak ikut highway PLUS yang selalu lalu tu. Lalu lebuh AMJ rasanya lagi cepat sampai. Maghrib dah sampai dekat rumah. Puas hatilah. Semua yang dihajati dapat dirembati. Eh dah macam pantun! HAHA!

Ini couple gaduh, couple bertumbuk, couple berwrestling, couple berkasih - sayang. Alah rindu!
Sekian sahaja cerita hujung minggu saya. Lambat update. Lately busy dengan kerja. EH nak muntah dengar. HAHA!

p/s : Terima kasih sangat - sangat kepada yang sudi baca blog yang tak semenggah ni. Juga kepada yang follow. Sobsob. Terharu betul!

Dah. Babai!

8 comments :

nur easy said...

xtahan gelak baca adam berkokok nampak ayam.. ;)

watyz said...

awak!! mintak maaf la bebanyak. kalo awak komen kat blog saya mgkn saya akan perasan yg awak nak ke melaka. saya jarang buka fb. kat opis kena block. kat rumah lagik la x buka. maaf yer!!!

kayna said...

sedapnya nandosssss...!!

Cik Puan Bunga said...

@kaynaKan? Phewwwwww! Memang memikat!

Cik Puan Bunga said...

@nur easyBetul Eize! Kuat - kuat pulak tu! Asyik kokokkkk kokokkkk kokokkk! HAHA malu!

Cik Puan Bunga said...

@watyzHehe takpeee! Ingatkan PM di FB lagi cepat dapat balasan. HEHEHEHHE! Nanti lenkali saya dtg Melaka kita dating yeh! HEHE!

sean donnell said...

spe nama si kaki pau??sgt comelll...kim slm ye..hik3...

Cik Puan Bunga said...

@sean donnellEcehcehcehcehhhh! HEHE nama dia Embun! Hikkss!