Tuesday, January 31, 2012

Kecewa

Anak murid panggil aku pekak tadi.

Selamba.

Tanpa rasa bersalah.

Aku? --Aku mengamuk gila - gila tadi.
Bukan sebab aku benci dia. Tapi sebab aku sangat simpati dekat dia. What if, aku tak dapat maafkan dia dan dia fail dalam PMR nanti?

(Mengeluh)

Anak murid zaman sekarang. Rasa hormat dekat guru macam kulit bawang yang nipis. Bila - bila masa boleh koyak. Kasihannya aku. Setiap saat dan minit menghambakan waktu kerja untuk pastikan engkau orang pandai - pandai semuanya.

Pelajar dari kelas separuh belakang beri aku ini. Ikhlas dari hati. Ada juga yang sayang aku. HEHE

Sabarlah. Sabarlah.

20 comments :

ezzamalik said...

betul jadi cikgu kena sabar(:

♥ Elin ♥ said...

mmg betul budak zaman sekarang x sama dgn budak zaman dulu..kalau dulu kite nak bising dalam kelas pun takut cikgu marah. nih sepatah cikgu soal anak murid berpth2 jawab!!

rasa nak sunggkit jer peha masing2 tuh.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Pergh...sgt hebat murid sek adik.kesian mereka.Sabar ye dik.apa kes sbnrnyer.dia ckp adik tak dgr ke atau di konon2 nk gurau kasar.murid dh x hormat cikgu skrg ni

miZz sYirAh said...

fuh...dgan penuh ksabarannya sya tggu cita bru...:)

sya sbgai student..(Oke bekas student)..sgguh saya xbrani kata gitu kat ckgu sya...

kak sabar eh...BTW..eh..tu blacan ke..??hehe

MiA said...

budak sekarang..tak taula nak cakap ape..

anak saya nanti..harap2 tak begitu..akan diajar cukup2 supaya hormat CIKGU!

yayath said...

wahh...menakutkan la student skrg nih...huhu

wow...header da baru la..comel:)hehe

Bella Bellitos said...

sabarlah kak bunga. semoga kesabaran dan pengorbanan akak dibalas di akhirat kelak. amin :)

rina said...

Sy pernah jd cikgu..


Jd sy paham mcm mana perangai budak-budak sekarang ni

Cik Puan Bunga said...

@ezzamalikMemang. Kena sabar banyak2. Haihhh!

Cik Puan Bunga said...

@♥ Elin ♥Cakap dengan kita macamlah kita ni kawan2 dia. sabar ajelah! HUHU!

Cik Puan Bunga said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)Dia present, tapi cakap macam hape entah. Suara tak keluar lepas tu main2. Sabar saya dah sampai limit. Saya suruh dia cakap kuat sikit (sebab kalau dia buat bising boleh aje suara dia keluar) lepas tu dia panggil saya PEKAK.

Haih!

Cik Puan Bunga said...

@miZz sYirAhTerima kasih! ^____^

Haah. Tu belacan. anak murid bagi. HEHE

Cik Puan Bunga said...

@MiAInsyaallah. Bukan aje hormatkan guru tapi hormatkan org yang lebih tua. ^___^

Cik Puan Bunga said...

@yayathTerima kasih! HEHEHE!

Cik Puan Bunga said...

@Bella BellitosAMIN! Thanks Bella! ^___^

Cik Puan Bunga said...

@rinaMengecewakan kan?

nadhirah. said...

cikgu..ajar la sekolah agama. insya-Allah anak murid baik-baik belaka :) apa2 pun, sabar jelah cikgu..

Cik Puan Bunga said...

@nadhirah.Tak apalah. Dah ini rezekinya. HAHA. Bertabah! HUHU!

-[DeeYA]- said...

aduh!sapalah budak bertuah tu?
rasa mcm nk kena sunatkan je lg sekali.huhu..
bertabah!

Cik Puan Bunga said...

@-[DeeYA]-Aku memang super bertabah. Chayok chayokkkkk!