Tuesday, January 17, 2012

Satu Lelaki Tiga Perempuan

Assalamualaikum

Kombinasi yang sungguh mendatangkan syak wasangka dan keraguan. Bila keluar sama - sama yang lelaki akan melayan yang perempuan - perempuan dengan penuh kasih - sayang. Hah!

Aku selesa berada dikalangan manusia - manusia yang tahu aku ini wanita yang macamana. (Saja nak gunakan 'wanita' konon - konon macam dah matang kaw - kaw punya! HAHA) Aku sangat tak suka sesi berkenal - kenal atau proses nak mengenali manusia - manusia baru dalam hidup sebab aku pemalu, aku tak pandai nak perkenalkan diri sendiri. Mesti tersasul nak sebut nama sendiri. Nanti orang tanya nama aku siapa macamana kalau aku tersasul cakap "Nama saya Yana Samsudin!" BAHAHA! Dahlah. Muntahlah sana.

Jadi lingkungan manusia yang selalunya melekat dengan aku adalah manusia yang jangka hayat perkenalan kami semua dah lebih satu dekad. Jadi aku tak payahlah kontrol apa sangat. Aku boleh ketawa kuat - kuat ikut suka hati aku. Pun boleh korek hidung lepas itu lekat dekat kawan - kawan aku. Aku boleh bergurau melampau dengan dia orang, boleh juga kutuk depan - depan. Aku boleh menjadi aku yang sebenar. Eceh ayat nak ombak rindu aje!

Orang kata lelaki dengan perempuan tak boleh jadi kawan baik. Nanti kalau terjatuh cinta, boleh musnah hubungan baik engkau orang. Alhamdulillah. Selama aku berkawan baik dengan Andak, tak pernahlah pulak aku jatuh cinta dekat dia atau dia jatuh cinta dekat aku, tapi selalu jugaklah Andak jadi boyfriend olok - olok aku. Saja suka - suka nak sakat dia. HAHA. Selalunya Andak akan rotate jadi boyfriend kepada kami. Bermakna kami tiga orang (Aku, Naddy, Aloi) berkongsi kasih dengan Andak. Kehkeh. Satu dekad lebih kami kenal Andak. Bukan sekejap. Susah senang suka duka kami - kami aje yang tahu.

Kami kekurangan dua ahli di sini. Naddy dengan Aloi.
Aku rasa, Andak soranglah kawan lelaki kami yang boleh kami harapkan setakat ini. Yang lain semua dah sibuk dengan hidup masing - masing. Tapi tak lama lagi Andak dah tak boleh lagi dah nak jadi boyfriend olok - olok kami. Sob sob sob. Nak jadi suami orang dah Andak. Sedih memanglah sedih. Habis takkan aku taknak bagi Andak kahwin pulak kan? Dah tu, aku nak bela Andak sampai tua ke??

Aku tau Andak akan jadi suami yang baik. Sebab Andak lelaki yang baik. Andak baik, lemah - lembut aje melayan kawan - kawan perempuan dia yang ngok ngek semuanya. Andak protective. Andak suka buat lawak bukan - bukan. Andak selalu buat kita orang gelak. Kadang - kadang kami berebut - rebutkan Andak nal layan kami. Selalunya Aloi menanglah sebab badan dia besarkan, jadi kami takut dengan dia. Andak selalu jadi dia punya. Cis!

Haih. Mood touching - touching sebab Andak dah nak kahwin. HAHA.

Rindu. Rindu. Rindu.

Aku : Eh, buatlah akaun Facebook weh. Kawan - kawan semua cari kaulah.
Andak : Taknaklah. Malas nak contact - contact dia orang.
Aku : Eh janganlah macam tu. Macamana kawan - kawan lama nak cari kau nanti?
Andak : Alah, kalau dia orang jumpa kau, jumpalah diorang dengan aku. *Senyum*
Aku : *Touching!*
Besarlah harapan kiranya cuti Tahun Baru Cina nanti dapat hang out dengan korang! Miss you guys so damn much!
Dah. Babai!

4 comments :

Naddy said...

*diam*



*terharu*




*ok nangis*





Rinduuuuuuuuuuuuu... Terima kasih sebab jadi kawan aku yat!!!! xoxo




*sambung nangis*

Cik Puan Bunga said...

@NaddySob! Sob! Sobbbbbb! (T____T)

watyz said...

panjang berjela puji andak. x ble tido malam si andak tu kalo baca.. hehehhee

Cik Puan Bunga said...

@watyzJangan risau, Andak takkan baca. HEHE!