Tuesday, February 21, 2012

Yoda's Masterpiece

Assalamualaikum. Nama saya Yoda. Sayalah yang bertanggungjawab melatih  Luke Skywalker untuk melawan kejahatan. (Garaukan suara untuk menambah effect keYODAan) Saya juga Grand Master of the Jedi council. Okaylah. Sudah sudahlah berangan jadi Yoda. Nampak macam nak lempang laju - laju aje. HAHA.

Setelah 3 hari berhempas pulas mendalami ilmu melipat kain satin menjadi bunga ros yang kembang mekar lagi ohsem, akhirnya usaha yang pada mulanya tak ubah seperti kerja yang maha sia - sia akhirnya telah membuahkan hasil. Walaupun tak seohsem orang lain buat, dan walaupun bentuk bunga tu tak berapa nak gebu tapi okaylah jugak. Bila pandang lama - lama datang jugaklah comelnya. HAHA.

Buat bunga ni tak susah. Okay aku tipu. Buat bunga ni sangat susah. Kain satin tu licin! Naik menyampah aku. Nasib baik aku tak bakar rumah. Stress! Kalau buat pakai kain cotton atau ribbon lagi senang nak bentukkan dia. Last - last aku iron dulu kain satin tu untuk bagi dia terbentuk dan duduk diam tak jalan - jalan sana sini. Alhamdulillah. Beliau mendengar kata.

Dan inilah hasilnya. 4 kuntum bunga ros yang boleh tahan ohsemnya. HEHE.



Abaikan tangan gebu tu.
Kepada yang merequest tutorial dekat FB sila bersabar ye sebab dua tiga hari ni hujan lebat aje. Internet pun dah macam hape dah. Aku nak upload gambar pun susah. Kalau nak tengok yang Mat Salleh punya ada berlambak dekat youtube. Tapi kalau nak tunggu tutorial yang khas aku buat, maka bersabarlah ye. Ada masa terluang nanti cepat - cepat aku buat. ^-^

Okay dah, Itu aje. Babai!

Ini Yoda. Comel kan?

23 comments :

ciksukaberangan said...

HAHA.. cayalah~ satin memang teramatlah lembut. ternyata anda mempunyai kesabaran yang tinggi ! syabas saya ucapkan. hehe.... oh.. anda comel :)

Cik Puan Bunga said...

@ciksukaberanganTerima kasih! ^-^

ciksukaberangan said...

@Cik Puan Bunga

sama2 ^^

Bella Bellitos said...

comelnye2! minat bebeno dengan benda comel cenggini. nanti akak buat tutorial ye. nak belajar sama :))

Juwita A'fifah said...

Waaa, cantiknye blog ni. Suka tgk. Hehehe.

Subhanallah, kreatifnye cik puan bunga.Dengan kain satin pon bley buat bunga. Kita nak pakai tudung satin pon dh x cukup kesabaran. Hehe.

Ladysirna FA said...

wah, satin tu sgtla licin tapi u berjaya membuatnya...kemas je nampak..;)

izyan asimat said...

pergh serius cantik!!! leh buat temphan ni... hehehehe

zera eira said...

super duper ohsem. na blaja! na blaja! (sambil buat mte shining!)
*ok, anda memang comel. :)

miZz sYirAh said...

wah...kagum2...wink..wink...
tngan brseni ni ye akak :D..nak pegi mnuntut lah...tpi kalau sya xreti buat jgak..haeh....mmg bakar rumah la jwabnye...

Cik Puan Bunga said...

@Bella BellitosInsyaallah Bella, weekend ni akak buat tutorial dia! ^-^

Cik Puan Bunga said...

@Ladysirna FAAhahhh ada rahsianya hehe akan dikongsi bersama! ^-^

Cik Puan Bunga said...

@izyan asimatHuuuuu tak berani nak amik tempahan. Nanti burukkk! HAHA!

Cik Puan Bunga said...

@zera eiraTerima kasih! HEHE!

Cik Puan Bunga said...

@miZz sYirAhBuat benda ni mmg stress sikit! HAHA!

watyz said...

apa kegunaan nye itu???

Cik Puan Bunga said...

@watyzBrooch dekat tudung! HEHE!

Sue.Mr.Faris said...

wah canteknye ! x buruk ponnn

Cik Puan Bunga said...

@Sue.Mr.FarisTerima kasih! ^-^

FiZ said...

cntiknye tp untk ap?hiasan ke?ke ad tmphan?huhu

Cik Puan Bunga said...

@FiZBUat brooch boleh buat hiasan boleh. Saja suka - suka buat! HEHEHE!

huda said...

nak blaja jugak wt bunga ni..ade tutorial ? yg kt youtube sume ros kembang je..yg ni cm kudup bunga ros

Jija said...

Salam...

Jual tak ?dh lama cari..huhu.kalau jual ini email saya..mohon di maklumkan..
saya betul2 minat nak beli.

nuralunnur@gmail.com

ijA said...

buatlah tutorial ros satin ne..please..