Friday, March 23, 2012

Berani Hanya Di Facebook

Tahukah anda, 99.9% manusia yang kuat menganjing di Facebook apabila diajak bersemuka mereka adalah seperti tikus kecil yang ketakutan dan bercakap tergagap - gagap serta akan mencari pelbagai alasan untuk mengelak daripada diajak bersemuka.

Betul sangat.

Facebook adalah merupakan satu medium penting untuk manusia sakit jiwa meluahkan perasaan kerana kalau kata mereka meroyan di khalayak ramai, mereka sangat terluka andai dituduh gila. Facebook buat engkau hilang kredibiliti sebagai seorang penjawat awam secara amnya. But still, manusia masih memilih untuk mengadu - domba di Facebook daripada menyelesaikan sesuatu masalah secara bermusyawwarah. Ataupun adakah facebook pilihan terakhir mereka?

p/s : Aku nak suggest dekat pentadbir untuk memantau akaun facebook cikgu - cikgu dekat sekolah aku. Takut - takut mereka menularkan satu 'budaya'.

I AM A FACEBOOK HERO BUT A REAL LIFE COWARDICE
Chill babes! ^-^

Babai!

12 comments :

Az Meeda said...

sokong 100 %
kat luar penakut..

Hustler said...

Hahahaha!!! sumpit aje mereka2 itu kak. Bagi starlet kat dahi satu kali.

Cik Puan Bunga said...

@Az MeedaTapi dalam fb,dialah paling taiko! Ceh

Cik Puan Bunga said...

@HustlerGeram. Tapi kat depan,penakut! Rasa nak bg mkn kaki! Huhu

watyz said...

xde apa nak nganjing kat pesbok tu. pesbok tu pon dh lama x on. aisbok je yg slalu on.. hehehhe

myra azraff said...

sekarang baru tau kelemahan dorang..walau kat fb kemain maki hamun segala..nak share ye akak^_^

Rai said...

sapa sapa? heh..nampak sangat kepochi aku ni...

Cik Puan Bunga said...

@watyzItulah. Tu yang sampai org bg mesej pun tak layannnn jek! HAHA!

Cik Puan Bunga said...

@myra azraffSila sila! ^-^

Cik Puan Bunga said...

@RaiAlah Rai, cakap pun bukan kau kenal. Huhuhuhu!

yayath said...

nice la CPB ngan suggestion tu..hihi

Cik Puan Bunga said...

@yayathKan? HUHU!