Sunday, March 4, 2012

Kaitan Kasut Dan Impaknya Terhadap Kewarasan Otak Wanita

Assalamualaikum. Sepanjang minggu ni aku stress sikit. Sebab sekarang tengah minggu ujian. And tahun ni first time aku mengajar Form 3. Kalau dia orang tak perform, aku rasa macam loser. Baiklah aku masuk dalam longkang. Eh taknaklah masuk dalam longkang.Mulut longkang bolehlah masuk dalam longkang. Kehkeh. Tak ada kaitan. Tapi masa marking paper dia orang, memang aku dup dap dup dap. Majoriti students aku dapat B. Kena tingkatkan usaha ni nak bagi dia orang dapat A. Chayok chayokkkkk!

Bila stress, nanti mulalah jerawat nak bermanja - manja dengan aku. Nanti lagi tambah stress aku jadinya. Lagi - lagi bila ada makhluk yang suka menghuru - harakan keadaan yang selalunya aman dan tenang. Parasit betullah. Selalunya kalau stress aku suka mengemas. Kemas bilik ke, kemas wardrobe ke. Selain tu, ada satu lagi benda yang aku suka buat kalau tengah jiwa kacau. Aku suka susun semua wedges yang aku ada, lepas tu aku pakai - pakai, lepas tu susun semula and simpan balik dalam kotak mereka. Hilang semua stress yang aku rasa. Puff! Gone with the wind! Eheh! ^-^

Sejak tahun 2009, aku suka pakai wedges. Tak permah beli stilettos sejak itu. Padahal dulu aku rasa koleksi stilettos aku memang dahsyat. Semua warna aku ada. Lepas dah tak minat pakai stilettos, sedekah pada makcik - makcik and cousins. Sejak suami belikan wedges pertama aku masa Aidilfitri 2009, aku rasa terjatuh cinta terus dengan wedges. Ohsem! And start dari hari tu, hobi aku adalah mengumpul wedges. ^-^ Jadi bila rasa jiwa kacau tu, aku selesa dan tenang bila dapat bergelumang dengan wedges - wedges kesayangan.

Brand wedges memang aku tak kisah. Daripada Bata sampailah ke Scholl mana yang nampak cantik dan aku berkenan aku beli aje. Kadang - kadang apa yang aku rasa macam cool kentang, engkau orang tengok macam nak muntah pulak. Wedges kegemaran aku, aku beli dekat Vincci. Leopard printed. Tapi dah terbarai. Sedih. Untuk tahun 2012 aku tengah gilakan wedges dari Santa Barbara Polo Racquet Club dengan wedges dari Amori. Ohsem gilaaaaaa!

Yang polkadots hitam putih tu aku rasa comel gila bila pakai! HAHA!

My first Amori baby.

Lepas dah pakai - pakai, susun balik elok - elok dalam kotak.

Alhamdulillah. Release jugak sikit - sikit stress aku. HAHA. Tengah susun - susun kasut tu baru perasan wedges warna orange and yellow mustard, juga purple belum ada. InsyaALLAH gaji bulan - bulan seterusnya nak cukupkan koleksi warna dia. HAHA. Melampau!

 Dah. Babai!

20 comments :

Az Meeda said...

nak tnya.. CPB ajar subject apa eh?

Cik Puan Bunga said...

@Az MeedaEnglish! ^-^

miya said...

memang release stress bila tgk koleksi kasut ni.

Cik Puan Bunga said...

@miyaKan? Pastu catwalk2 sekejap. Best!

Innanie | Ariffin said...

wahwahah

dari tudung sampai ke kasut
semua di kemas. bagus2!

Bella Bellitos said...

perghhh banyaknye koleksi dia! pakai wedges memang membuatkan kita rasa ohsemm kan kak? hihihi

Cik Puan Bunga said...

@Innanie | AriffinNak mengubat hati yang kacau bilau! HAHA!

Cik Puan Bunga said...

@Bella BellitosSUPER OHSEM! HEHE!

n a d e a said...

rajinnya simpan dlm kotak balik ! i punya wedges semua humban dalam kereta. hahahaha. kita pun suka gila dgn wedgesssss ;) tmbah lg kalo cheesy wedges kfc. eh? hahahha

Mardhiyyah Ridzuan said...

Serius berlambak!!!! Owh, sangat jeles sebab Mar bukan org yg minat dengan kasut perempuan. haha!! More sneakers than wedges or stilettos. huhu...

Cik Puan Bunga said...

@n a d e aKFC wedges?? Nyumnyumnyummmmm!!! HAHAHAHA! Wedges lagi selesa kan? Phewwittt!

Cik Puan Bunga said...

@Mardhiyyah RidzuanAda org lagi serious berlambak dari ni! Ini pecisan saja! HAHA ohhh sneakers mmg comfyyyyy!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

akak suka pki wedges..weeeeeeee....chantik

Mama Ema said...

banyaknya koleksi kasut..

yayath said...

wahhhhh~~bestnye...

nak pinjam satu kak...hihi

Cik Puan Bunga said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)Selesa kan kak?? Saya mmg suka gila2! HAHA!

Cik Puan Bunga said...

@Mama EmaHobi sampingan! HEHE!

Cik Puan Bunga said...

@yayathNah ambik! HAHAHA!

Jini said...

why am i to tall??! T.T

Cik Puan Bunga said...

@JiniAlhamdulillah! ^-^ Takyah nak susah2 beli heels! HEHE!