Sunday, March 11, 2012

Pencinta Benda - Benda Comel. Jom Terjah WirdaWarna Felt Craft

Assalamualaikum. Aku ni kadang - kadang tak sedar yang umur dah meningkat. Feeling - feeling dalam hati masih juga nak ada ciri - ciri remaja. Memang membawak muntah ajelah kalau orang lain tengok. Umur dah lebih suku abad pun masih nak pink - pink geli geli dunia remaja. Masih nak feeling - feeling k-pop lagi. Masih nak tampal - tampal poster Zac Efron dalam dinding bilik tidur. Eh! Siapa yang tak sukakan benda - benda comel kan? Lagi - lagi kalau kalerful warna memancar - mancar. Semakin menarik tertarik!

Jangan gelak eh kalau aku kata handphone cover aku warna - warni penuh keriangan. Bentuk Lion King lagi! Cepatlah jeles semua orang! HAHA! Terima kasih untuk Wirda Ahmad yang dengan baik hatinya mempresentkan aku handphone felt cover yang gila comel sedunia. Orang cantik ni memang baik hati extra tau kan? Macam akulah. Cantik dan baik hati. Ehem. Kofff kofff! *Batuk buat - buat*

Hai! Nama saya Lion King!

Suka sangat dengan jahitan Wirda yang kemas dan teliti. Wirda pun sangat berhemah melayan customer. Tengok hasil kerja Wirda pun dah tau yang Wirda ni orangnya teliti and particular. Sebelum start potong kain and jahit handphone cover ni Wirda minta dulu ukuran handphone - handphone aku. By the way, aku minta Wirda jahitkan handphone cover dua dalam satu. Jadi senanglah aku nak letak handphone - handphone cap ayam aku dalam satu tempat. Tak payah bersepah - sepah. Untuk design, aku dah browsed through semua design - design yang Wirda pernah jahit and aku sangat berkenan dengan design kepala singa yang extra comel tu. So minta Wirda tolong jahitkan untuk aku. Warna pulak terpulang pada Wirda untuk pilihkan warna - warna yang cute untuk aku. Hasilnyaaaaaa... tadaaaaa! Memang comel! ^-^

Back view.

Dan bila Wirda dengan baik hatinya beri handphone cover ni secara free, aku memang terharu sungguh - sungguh. Bayangkanlah, stranger yang tak pernah bersua muka tak pernah bertegur sapa di alam nyata tiba - tiba beri aku something yang aku rasa sangat priceless. ^-^ Touchinglah kan bila someone made an effort untuk jahit dan personally posted it untuk aku walaupun busy dengan kerja - kerja seharian sebagai guru (Wirda ni pendidik macam aku. HEHE) dan juga tugas sebagai seorang isteri. Untuk itu Wirda, aku nak ucapkan terima kasih yang teramat sangat! ^-^

Engkau orang yang sukakan benda - benda comel ni and nak dapatkan sendiri barang - barang comel macam ni bolehlah pergi usha page Wirda Ahmad ye! ^-^ Selain handphone cover, Wirda jugak boleh menjahit calculator case, pencil case, pendrive case and apa - apa case lagi yang engkau orang sukalah ye. Bolehlah negotiate secara terus dengan Wirda yang cantik dan talented. ^-^ Suka tengok orang - orang cantik yang sopan melayan orang yang tak berapa nak sopan macam aku ni. HAHA.







Orang berbudi kita berbahasa. Tiba - tiba rindu Innanie Ariffin.

Dah.Babai!

5 comments :

ZYASH said...

Semua cantik...sangat2 cantik....

Cik Puan Bunga said...

@ZYASHKan?? COMEL MOMEL!

Innanie | Ariffin said...

alololo comel.

eh awak rindu saya ke? patut bulu mata kita gugur tadi~

Cik Puan Bunga said...

@Innanie | AriffinIye? Berapa helai??? Lagi banyak gugur lagi mendalam rindunyaaaa! HUHU!

misscrafter said...

tebaekk