Wednesday, March 28, 2012

Perempuan Dan Pembaziran

Assalamualaikum. Ehem. Entry ni tak ada apa yang berguna sangat. Lebih kepada entry sampah yang kalau tak baca pun tak mendatangkan effect hakiki terhadap sistem perkumuhan manusia. EH merepek pulak.

Selalu orang cakap, kalau kita beli barang mahal - mahal, beli barang baru setiap masa, orang mesti akan kaitkan kita dengan pembaziran. Orang akan kata kita banyak duit sebab tu suka membazir. Mak Jemah dan Kak Limah akan berkumpul dan mengata - ngata kita secara berjemaah.
 


Sebenarnya aku bukan ada duit pun beli semua benda - benda ni. HAHA. Lepas dah beli, kalau rasa bulan tu tak cukup duit makan ke apa, gasaklah kan. Jilatlah handbeg sikit - sikit! HAHA!

Padan muka.

Jadi janganlah timbulkan spekulasi yang aku banyak duit ye. HAHA. Bulan ini makan megi. Jyeaaahhhhh!

Eh sepatutnya entry ni Wordless Wednesday.


Apa daaaa.

Dah. Babai.

18 comments :

Innanie | Ariffin said...

saya juga kerap melakukan pembaziran di sana sini! bila duit habis baru menyesal sbb beli barang bukan2. rasa nak jual balik kan?

ieta said...

salah satu habit untuk reward diri kita balik..hehe

yayath said...

wahhh...beg comel:)hihi...nak tumpang jilat beg sekaki kak...hoho

Miss Tasantek said...

simpan duit betulkan farrel. :)

jangan kau biarkan si farrel kesejukan di bengkel. kasihan sama dia.

Cik Puan Bunga said...

@Innanie | AriffinNak beli tak beg akak? HAHAHAHAHA!

Cik Puan Bunga said...

@ietaBETUL! ^-^

Cik Puan Bunga said...

@yayathNAH! HAHA!

Cik Puan Bunga said...

@Miss TasantekPinjam duit! HUHUHU!

hazirah abdul rahman said...

takpe kak bunga, bila beli benda mahal sikit ni rasa puas sangat. memang berkualiti dan tahan lama. janji guna duit sendiri tak minta sape-sape kan kan,, ;)

Miss Tasantek said...

boleh...
2 hebu je limit. lebih kau cari sendiri.betul ni tak tipu.

Cik Puan Bunga said...

@hazirah abdul rahmanYezzzaaaaa! HAHAHAHA!

Cik Puan Bunga said...

@Miss TasantekWHOAAAAA BEST BEST!

laskar pelangi said...

Dah memang perempuan dengan shopping ni tak dapat dipisahkan. Eheheeee~

Cik Puan Bunga said...

@laskar pelangiTepat sekali! HEHE!

watyz said...

pic yg atas tu sama ngan saya punya! hehehhe tp saya kaler lain... :)

todt.. said...

As Salam,
1st time here and seronok sebab reading ur writing about nafsunafsi wanita ni mmbuatkan we do have a lot in commonkn? trying to get rid tp apakan dayo kdg2 kata2 hati (nfsu) tu kuat sgt akhirnya longlai jua...hehehe salam perkenalan -wink wink-

Cik Puan Bunga said...

@watyzCute kan beg tu! HEHE!

Cik Puan Bunga said...

@todt..Hai. Thanks. Blog ni banyak merapu aje! Kehkehkeh!