Thursday, March 22, 2012

Semalam

Assalamualaikum. Semalam results SPM keluar. Perkara yang super excited untuk sesetengah manusia. Aku cuba jugak nak menjadi sebahagian daripada manusia - manusia yang excited. Tak berjaya. Entahlah. SPM students selalu menjadi nightmare aku. Taknak terlibat lagi dengan dia orang. HAHA.

Balik sekolah dalam keadaan yang super penat. Students taknak dengar cakap aku jadi rasa penat memanjang. Mana nak terjerit - jerit suruh dia orang senyap, pay attention, mana nak layan yang kurang ajar, yang tak dengar kata. Penatlah. Mental aku kadang - kadang jammed. Nasib baik setakat ni aku tak buat apa - apa yang melampaui batasan macam ikat dia orang dekat pokok ada kerengga ke, atau paksa dia orang minum air longkang ke. Paling kejam, aku rotan dengan suruh dia orang lari padang. Kesian. Tapi nak buat macamana. Sebab sayanglah kena hukum. Biar jadi manusia. InsyaALLAH.

Semalam balik sekolah terus pergi dating. Suami ambil balik dari sekolah terus pergi Al -Ikhsan konon - konon nak cari track bottom tapi semua track bottom tak comel. Besar - besar! (Kahkah padahal nak cakap semua kecil - kecil!) tapi sempat jugak beli sandal dengan T-shirt untuk suami. Masa ini perut comel aku adalah terlampau lapar. Jadi bila suami ajak bergurau memang emosi sangat. Pukul dan gigit dia. Apa punya isteri entah aku ni. Suka buat penderaan fizikal dekat suami! HAHA!

Plastik bag nak interframe. Sungguh lame.
Oh tahukah anda dekat BP Mall ada satu kedai jual makanan chinese yang ayam goreng dia masyaALLAH sedap sedunia? Lupa pulak nama kedai tu apa, tapi kedai dia betul - betul depan Big Cinemas. Ayam goreng dia nama apa pun aku lupa. Aku terlampau lapar jadi tak dapat nak fokus sangat. HAHA.


Dia macam ada spicy - spicy sikit. Sedap! Makan time panas - panas!

Tak cukup dengan ayam goreng, demand pulak nak bluberry cheese tart Noy's yang gebu - gebu tuh. Beli sepuluh ketul, makan bersuapan dengan suami. Eceh! Sedapnyaaaaaaaa!

The Montoks.

Lepas tu balik rumah dengan gembiranya. Sebenarnya banyak kerja yang nak kena buat tapi rasa macam malas pulak nak buat, lagipun badan penat gila - gila. Balik rumah mandi, solat, iron baju dan terus ZZZZzzzzzzzz sampailah ke maghrib! Bangun malam mulalah mamai - mamai. HAHA.


Sebenarnya nak bagi fokus dekat tudung! HEHE!

Okay fine. Entry kali ni nampak sangat sampahnya!

Babai!

22 comments :

ZYASH said...

tudung tu memang cantik...hehehe, mcm best jer tart tu....Yummy...gemok n montok...kihkihkih

Cik Puan Bunga said...

@ZYASHEh serious sedap! Dah naik harga dah sekarang. Dulu 60sen je sekarang 70sen! Huhu!

Bella Bellitos said...

akak! aduhaiii blueberry cheese tart tu menggoda selera. wajib pegi cari esok ni!

Cik Puan Bunga said...

@Bella BellitosSila sila sila! HEHEHE!

Innanie | Ariffin said...

aym tu halal tak kakak???
tudung cantik!!!

Anonymous said...

tudung kzbihah ye :)

Bellmikenzo said...

ayam 2 nama dia XXL crispy chicken,nama kedai dia shilin taiwan snack,lain kali try mee sua dia,sumpah sedap giler!!hehe!!!

watyz said...

cantik tudung dia! bli mana tu??? hehehehe

Az Meeda said...

cantek tudung tu

Cik Puan Bunga said...

@Innanie | AriffinHalal kot insyaallah. Cantik heh?thanks! Hehe

Cik Puan Bunga said...

@AnonymousErrr tak,buat sendiri ;)

Cik Puan Bunga said...

@BellmikenzoHaaaa betul2! Thanks! ;) sedap heh? Nanti nk try!

Cik Puan Bunga said...

@watyzBuat sdri. Tudung bawal lama upgrade aje tambah ready made renda. Hehe

Cik Puan Bunga said...

@Az MeedaTerima kasih! ;)

watyz said...

@Cik Puan Bunga
rajin nye cikgu ni... :)

Cik Puan Bunga said...

@watyzBukan rajin, sebenarnya takde duit nak beli yang orang jual. Mahal! Huhuhuhu!

Naddy said...

xxxl crispy chicken! my fave too..pasni nk try oyster meesua die...heeee

Cik Puan Bunga said...

@NaddyAku first time makan weh! Jakun tak! HAHA!

Naddy said...

tak pun...hehehe sedap kn..ok blnja aku!

yayath said...

tudung tu comel:)

Cik Puan Bunga said...

@NaddyBOLEH WEH! JOM!

Cik Puan Bunga said...

@yayathTerima kasih! HEHE!