Sunday, April 1, 2012

Hanya Dari Mata. Hanya Dari Blog. Terus Turun Ke Hati.

Tajuk kalau tak jiwang tak sah.

Assalamualaikum. Bayangkan. Bangun pagi terus melilau cari baju apa nak pakai. Stress betul bila aku rasa semua baju pun tak lawa. Dalam hati berdebar - debar Allah aje yang tahu! Tak sangka dah tua - tua bangka macam ni pun ada lagi manusia nak ajak dating. Ternyata aku masih hot stuff! HAHAHA! Karang ada yang muntah darah karang. Bertabah wahai manusia!

Tak sabar rasanya nak berjumpa enam mata dengan manusia yang sorang ni. (Enam mata sebab dia pakai spek! HAHA)  Macam - macam yang tergambar dalam kepala otak. Sampai BP Mall awal sikit so sempatlah merembat handbag dengan kasut sepasang. Tengah tolak troli sambil kontrol cun tiba - tiba ada orang panggil "Cik Puan Bunga!" Sempat merasa glamer dalam lebih kurang 2 nanosaat sebelum aku menoleh ke belakang dan melihat sendiri dengan mata kepala aku insan yang selama ini hanya bertemu di alam maya. Innanie Ariffin!

Lepas cium - sium pipi dan bepelukan dengan penuh kasih sayang sekali, terus ajak Innanie dengan adik dia yang comel, Seha pergi Pizza Hut. Sebenarnya diri sendiri dah lapar sampai dah tak boleh nak tunggu dengan lebih lama lagi. HAHA. Sebab bakal menantu request suruh bawa hero kacak sekali, maka berjumpalah bakal menantu dengan hero kacak yang asyik sangat makan sweets! HAHA!

Sebenarnya masa order makan tadi malu - malu kambing aku nak order. Karang terkejut pulak Innanie tengok nafsu makan aku yang macam kena sampuk dengan jin tanah. Jadi terus berlakon macam sopan - santun paksa Innanie dengan Seha pilih menu dulu sebelum diri sendiri order set besar pizza dengan side order. Air siap nak upgrade bagi gelas besar sikit. Ish ish. Lepas itu meroyan nak kurus! Tampar baru tahu!

Sementara tunggu makanan, apa lagi, bergosiplaj kan sambil diselang - selikan dengan sesi camwhore yang malu - malu tenuk. Sambil - sambil melayan Adam yang sedikit notty sampai terpenyek handset orang tu mencium lantai dibuat dek Adam. Berpeluhlah dahi kalau tuan punya handset mintak ganti! Huuuuuu!

Dari mana kenal Innanie? Well, of courselah dari dunia blogging kemudian membawa ke FB. Tak sangka kan, hanya darisebuah penulisan dua hati boleh bertaut. Ini bukan meet up geng - geng hots ke geng - geng glamorous ke geng - geng mencapap ke tapi lebih kepada pertemuan kakak dan adik berkisarkan perbualan yang berelemenkan kekeluargaan. Happy sangat dapat jumpa Innanie in person.

Tak sangka, dunia blog mempertemukan aku dengan seorang lagi manusia yang bijak, pintar, well - behaved, anak solehah yang taat berbakti pada parents, petah bercakap, bercakap bukan benda - benda kosong tapi setiap patah perkataan dia cukup berisi dan bernas. Kalau bergurau pun bergurau yang ada mesej. Memang tepatlah pilihan nak jadi lawyer lepas habis belajar. Insyaallah! Akak doakan! ^-^

Aku ni sangat susah nak masuk dnegan orang yang baru kenal, tapi dengan Innanie ni rasa macam berborak dengan kawan lama yang kamceng. Topik tak putus. Ada aje nak dibualkan! Seronok gila! ^-^

Jemput makan wehhhh sedap nehhhh!
Seha dengan setianya melayan Adam yang macam - macam. HAHA.
 Seha muka awak sungguh familiar! Kat mana jumpa ye! Musykil sangat!
 Eceh! Dating nampak! HEHE!
 Aku kontrol cun! HAHAHAHAHAH!
 Sayang awak tau!

Dah kenyang perut masing - masing, pusing - pusing BP Mall sekejap sebelum aku minta diri. Kena sampau rumah awal sebab suami nak pakai kereta pergi kerja. Farrel aku kan tak sihat lagi. Sob sob sob!  Berat rasa hati nak balik. Belum puas lagi jumpa Innanie. Nanti next time kita tengok wayang ke, main bowling ke eh. Tak payah bawa Adam nanti susah nak fokus kat awak !HEHEHE!

  Adam The Ulat Boy

Dear Innanie,

Study rajin - rajin ye. Banggakan emak ayah awak dan keluarga awak juga. Akak rasa bertuah dapat kenal dengan awak. Akak Tau awak dah ada sorang akak, tapi kalau awak nak akak sorang ni jadi akak awak jugak, kecik tapak tangan perut buncit akak, akak tadahkan. Akak dah anggap awak macam adik sendiri. Sayanggggg awak sangat - sangat! ^-^

Akak harap ukhuwah ni tak habis dekat sini aje ye. Panjang jodoh kita jumpa lagi. Jaga diri awak ye!

Love,
CPB

Kan dah touching! Nyampahlah!

Dah dah dah dah. Bye!

11 comments :

Innanie | Ariffin said...

baca sambil senyum kembang kuncup. tahan nangis, tahan nafas!
pujian melambung tu bikin nangis wei!

terima kasih kakak! speechless. i believe that this ukhuwah will be lasting! insya-Allah. nti kita kenal2 dgn family pulak ye!

terima kasih belanja makan. tunggakan gaji nanti jangan lupa. ada perut yg bleh diisi. hehehe!

Cik Puan Bunga said...

@Innanie | AriffinHamboihhhhh ingat pulak tang tunggakan tu! HAHAHAHAHHA!

yayath said...

wahhh.....menariknye:)hihi

blog kamu berdua mmg best:)suka baca sebab penulisan yg sangat menarik^^

psssttt!!!NAK PIZZA TRIPLE SENSATION TUH SIKIT...HIHI
(opppsss..tercapslock plak)

Az Meeda said...

bestnye kak innanie dpat jumpe CPB .. :(

Az Meeda said...

bestnye kak innanie dpat jumpe CPB .. :(

Miss Tasantek said...

untunglah ada adik baru... :P
psal tak naik kete kak in je...

Cik Puan Bunga said...

@yayathNah nah amiklah saki baki pizza yang dalam perut nih! HAHAHAHA!

Cik Puan Bunga said...

@Az MeedaJom jom dating ngan akak jom! HAHA!

Cik Puan Bunga said...

@Miss TasantekKeta dia gundik dia pakai! HAHAHHAHAHA!

watyz said...

pic atas skali.. saya suka itu meatball!!!

Cik Puan Bunga said...

@watyzSedap! Tapi Innanie makan tak pelawa pun! HAHAHAH!