Thursday, April 19, 2012

Manusia Serba Boleh


Mak Andam.

Kami, para guru adalah salah satu daripada golongan kakitangan awam yang 'paling senang' kerjanya. Kerja kami half - day. Cuti sekolah banyak. Kerja kami senang. Datang sekolah, jahit manik, online FB, tidur dan balik semula ke rumah. Sambung esok rutin yang sama. Sabtu Ahad boleh lepak - lepak tengok TV. Gaji kami 'besar'. Tak padan dengan kerja kami yang senang sedunia tu.

Ya. Kamilah golongan itu.

17 comments :

imantizz_truper said...

nak jadi cikgu jugak lah....hehehehe

zera eira said...

the best teacher i've ever had.

watyz said...

ya... kamu la penjawat awam itu kan. hehehhe... xde la. mana2 kerja kalo keje ngan ikhlas x de rasa byk keje or ckit keje nye... :)

Hustler said...

Ni ayat marah nih kak... wakakakaka

Az Meeda said...

yup! jadi cikgu memang senang. tp sometimes ade jugak pening kepala dgn perangai murid-2

Miss Tasantek said...

untunglah kalau senang macam tu..
aku datang nak bergosip hari sabtu pon kau tade ...

sape tah kata gitu.

eus said...

Wahhh.. berbakat ye kamu!!!!

Cik Puan Bunga said...

@imantizz_truperMari. Ayoh. Sila! HEHE!

Cik Puan Bunga said...

@zera eiraAuwwwwwwwwwwwwwwww! ^-^ Thank you so much, dear!

Cik Puan Bunga said...

@watyzYe. Sayalah orangnya! HEHEHEHE!

Cik Puan Bunga said...

@HustlerKan? HAHAHAHA lepas geram! Kehkeh!

Cik Puan Bunga said...

@Az MeedaPerangai anak murid tak seberapa kalau nak dibandingkan dengan beban tugas yang mengarut.

Cik Puan Bunga said...

@Miss TasantekHaih banyak jek mulut yang cakao macam tu dikkkk. Sabar ajelah. Huhu!

Cik Puan Bunga said...

@eusSikit - sikit! HEHE!

nn said...

jadi cikgu susah kot. dulu masa kecik-kecik selalu rasa macam jadi cikgu senang. naik sekolah menengah tengok cikgu buat filing lah apa lah... dah rasa macam tak senang.

dah besar ni tengok kawan-kawan yang study kat upsi/maktab practical memang ngeri je kalau fikir pasal nak jadi cikgu.

cikgu-cikgu memang tabah. salute.

nn said...

jadi cikgu susah kot. dulu masa kecik-kecik selalu rasa macam jadi cikgu senang. naik sekolah menengah tengok cikgu buat filing lah apa lah... dah rasa macam tak senang.

dah besar ni tengok kawan-kawan yang study kat upsi/maktab practical memang ngeri je kalau fikir pasal nak jadi cikgu.

cikgu-cikgu memang tabah. salute.

Cik Puan Bunga said...

@nnFilinglah yang buat kerja cikgu ni jadu merepek sgt! WUWUWUWUWUW!