Tuesday, May 15, 2012

Izinkan Aku Merasa Bahagia Esok. Eceh!

Aku tengah nervous ni.Bapak punya nervous. Esok buat kali kedua KEBIRU Batch 2011/2012 organize hari guru dekat sekolah. Jadi apa, aku tak tahulah. Tak berani nak cakap sebab aku rasa kami - kami ni dah buat yang sehabis baik dah. Cakap - cakap belakang - belakang tu aku malas nak ambik pusing. Nanti next round engkau orang trylah jadi AJK KEBIRU baru tau best tak best nya kan kan kan? ^^,

Alhamdulillah baju dah siap. Beading pun dah siap. Simple aje. Taklah sarat gila glamour. Aku rasa kecantikan semulajadi aku dah cukup untuk buat aku tampil dengan begitu hot. KAHKAHKAH muntah ramai - ramai. Cuma tudung ajelah yang menjadi masalah yang sungguh memalat disini. Kalau nak diikutkan dah elok dah KZ Nabihah nak sponsor tudung tapi aku sangat tak sempat nak pergi ambil. Tak sempat. Gila busy nak uruskan hari guru. Bihah, after hari guru ni valid lagi tak offer tu? HAHAHA.

Jadinya esok aku just pakai tudung yang suami belikan. Suami kata cantik. Kalau dah suami kata cantik, makan cantiklah kan. Bak aku kata tadi, orang cantik pakai apapun cantik. KAHKAHKAH. Tikam aku! Kasut pun tak beli yang baru. Just sarung ajelah apa yang ada. Belasah ajelah. HAHAHAHA.

Pakai ini untuk esok. Semoga tampil lebih comel. HAHA!

Esok cuma sematkan ribbon chiffon aje dekat tudung. Semoga mampu tampil lebih comel dan kiut - miut dan awesome sekali. Itu ajelah harapan aku. Dan semoga majlis esok berjalan lancar. InsyaALLAH Amin! Doakan ye!

Nervous!

Selamat Hari Guru buat semua readers .geek in the pink. Doakan aku tak terjatuh ke tergolek ke masa perarakan esok. AMIN!

HAHAHAHA!

Dah. Babai!

12 comments :

miZz sYirAh said...

SELAMAT HARI GURU....:D
sdeh la..esok xbleh pegi skOlah smbut ary gru...(dah abis skOlah dah taun lpas) :)
xpela..wish kat PN.BUNGA la...
saya tabik insan bergelar GURU...bkan snang nk jdi guru ye x.??mnguji kesabaran dan keimanan..eceh..heheh..assalamualaikum :D

Yayan. said...

selamat hari guru cikgu CPB :)

watyz said...

Selamat Hari Guru, Cikgu Norhayati... :)

Eyesha Zaidin said...

salam..

akak!! selamat hari guru!
mOga dihormati dan dihargai oleh murid-murid!!..^_^

Cik Puan Bunga said...

@miZz sYirAhYep. Bukan senang nak jadi guru. Menguji banyak aspek! Terima kasih! ^^,

Cik Puan Bunga said...

@Yayan.Terima kasih! ^^,

Cik Puan Bunga said...

@watyzTerima kasih! ^^,

Cik Puan Bunga said...

@Eyesha ZaidinAmin! Insyaallah! ^^,

Az Meeda said...

selamat hari guru CPB :D

Klo Dya said...

selamat hari guru kak...semoga terus tabah menjadi seorang pendidik.

p/s: pernah dah merasa jd ajk kebiru 2thn lepas...tak dpt enjoy show bebudak...huhu. tp tahun ni sy bebas...hoho. tp show bebudak lak tak best...

Cik Puan Bunga said...

@Az MeedaTerima kasih! ^^,

Cik Puan Bunga said...

@Klo DyaTahun depan dah tak pegang jawatan dah! Yeaaaahhhh! Baru boleh tgk persembahan budak tanpa gangguan! Yeaaaahhhhh!