Sunday, May 6, 2012

Lelaki Berkaca Mata

Sejak aku terpandangkan wajahnya yang begitu memukau jiwa 12 tahun yang lepas, terus terlekat dalam hati dan sanubari yang aku kan bertekad walau macamana sekalipun, aku akan menjadi perempuan dalam hidup dia. Masih jelas dalam kepala, muka dia pada waktu itu. Dialah lelaki berkaca mata yang pertama yang aku kenal. Eceh.

Sejak berkawan dan sejak menjadi isteri yang sah, tugas hakiki setiap tahun adalah menjadi peneman setia ke kedai cermin mata and diberi tanggungjawab untuk memilih design. Tugas penting tu! Untuk memastikan suami kekal kacak sedunia setiap hari. Dan biasanya suami akan bulat - bulat bersetuju dengan setiap pilihan aku tanpa sebarang kompromi.

Dulu suami pakai yang frameless, tapi sejak kejadian siku aku terkena muka dia dan cermin mata yang dia baru beli dua minggu terbelah dua, dia terus pakai yang full - framed. Menyesal sungguh time tu. Dahlah aku tak ada duit nak ganti. Buat muka seposen minta dikasihani. Time tu tengah bercinta, tak marah pun. HAHA.

Meneman suami memilih cermin mata tak pernah sesekali membosankan aku. Bangga bila setiap kali suami merujuk pendapat aku dulu sebelum bersetuju memilih design yang dia suka. Dan aku pulak, lahir dengan sifat mengada - ngada yang melampau sedunia selalu suruh suami pilih design yang sangat cacamarba. HAHA. Yang cacamarba itulah yang buat dia kelihatan kacak setiap masa.

Untuk sesi 2012.
Belek - belek. Oh suami sangat fussy!
Yeah. Berkenan dengan yang ini! ^^,
Tadaaaaaa! AWESOME sangat!
  Alah sayang sayang sayang!
Aku rasa lelaki kalau berspek tu seksi dia berlebih - lebihan sikit! HEHE!

Dah. Babai!

20 comments :

imantizz_truper said...

lelaki yang pakai cermin mata memang hensem...suka sangat2 dekat lelaki yg pakai cermin mata dan saya dah dapat sorang,hehehe...

Bella Bellitos said...

"lelaki berspek seksi".

kalau perempuan berspek seksi jugak tak akak? ngeeee ^^

Miss Tasantek said...

untuk azmee , dah 2 tahun dengan spek itam tu.
half frame die dulu kena pijak dngan hantu kat umah dia. semua tak mengaku dah tpijak smpai senget.
kasihan suami aku.

cara abg izal belek2 cemin mata tu memang sebijik tepat macam azmee. tengok bingkai, tengok skru kat bingkai, tengok macam2 ah. aish.

watyz said...

suami saya x bercermin mata tp saya yg bercermin mata. pd saya pulak org yg bercermin mata ni nmpk genus or clever la ckit. hahahha... ntah hape2.. abaikan... :P

Hustler said...

Perghhh!! Statement akak buat saya tiba2 rasa macam Norman Hakim lak. wakakakakaka!!!!

Az Meeda said...

ecehh! nak vari lelaki yg berspek jugak la.. keh3! :)

Cik Puan Bunga said...

@imantizz_truperDah dapat sorang jaga baik - baik sehingga ke hujung nyawa! ^^,

Cik Puan Bunga said...

@Bella BellitosSEKSIIIIIII! (Nampak macam pandaiiii jek! HAHA!)

Cik Puan Bunga said...

@Miss TasantekJom lenkali beli spek sama - sama. HEHE power spek abg izal menaik lah setiap tahun. Haih!

Cik Puan Bunga said...

@watyzNampak macam pandai dan elegant kan??? Comel pun extra gitu! HIHI!

Cik Puan Bunga said...

@HustlerHai Norman Hakimmmmm! EH! HAHAHA!

Cik Puan Bunga said...

@Az MeedaSilaaa silaaa! HEHE!

jini said...

sy pn suka laki pkai spek.. ehem.. ;p

Cik Puan Bunga said...

@jiniEhem! Hehehehehehehehe! Siapa tuuuuu?

Miss Tasantek said...

kalau die keje adap pc dengan buat kira2 memang akan naik every 6 month. ni kakak ah cakap. die kan dulu keje focus point.

azmee kalau buat cemin mata kalau tak 7++ regenyer tak sah. bukan bingkai mahal, cermin yang mahal. cish.

Cik Puan Bunga said...

@Miss TasantekPhewwww! Nasib baik abang izal punya bawah RM400! Hohhohoho! Dahsyat betul!

atIEsAyAnGkAmU said...

hehe...mmg suweeet lelaki berkaca mata... hik3....

tp hubby tk pakai spek..
dah jodoh katenyer...
ahaksss!!

Cik Puan Bunga said...

@atIEsAyAnGkAmUTakpe. Mana - mana pun tak apa asalkan dah jodoh! ^^,

cik angin said...

gambar last tu sebijik muke adam ! HAHAHA .

Cik Puan Bunga said...

@cik anginAlaaaa napa tak cakap mcm muka akak! HAHAHAHA!