Monday, May 28, 2012

Suhaimi Hashim

Assalamualaikum. Sebelum engkau orang pelik membabi - buta dengan tajuk entry aku kali ni, meh sikit aku nak tanya engkau orang. Pernah tak pernah tak engkau orang terasa sangat mencintai sesuatu sampaikan engkau berasa sungguh awesome sepanjang masa? Head over heels dengan something? Pernah? Pernah? Haaa macam itulah aku rasa sekarang. Hepp heppp jangan nak tuduh aku bukan - bukan. Ini bukan skandal ini kenyataan. HAHA. Okay okay. Siapa Suhaimi Hashim? Boyfriend baru ke? Mungkin tidak sebab aku selama ni setia dengan Farid Kamil aku. HAHA sila jangan muntah. Suhaimi Hashim ni seorang lelaki yang awesome yang suka buat cover - cover lagu dengan gitar dia and suara dia yang sungguh lemak merdu disukai ibu - ibu tu. Suara dia sungguh epik! Dengar sekali terasa nak dengar berkali - kali kali kali kali. Terus subscribe channel youtube dia. Serious memang berbakat beliau ni.

Semalamlah tengah aku syok - syok cari lagu Afgan, aku came across mamat ni punya channel youtube. Dengar pertama kali terus jatuh cinta macamana? Terus dengar semua lagu - lagu cover yang dia buat. Not badlah. Awesome gila semuanya. Kebetulan ada sorang kawan dekat FB bagi link FB dia, apa lagi kan teruslah add. Jyeaaahh!

Budiman sungguh beliau ini.
Engkau orang boleh check out semua cover yang beliau buat. Memang tak rugi singgah channel dia. Dia ada juga buat lagu sendiri. Not badlah. Benda - benda seni yang berkualiti. Jealous betul aku dengan manusia - manusia yang macam ni. Berbakat and very down to earth. Salute pengakap! Meh aku share video yang buat aku jatuh cinta dekat dia. HAHA



AWESOMEAWESOMEAWESOME!

So sekarang ni kalau free memang aku dengar ajelah lagu - lagu Suhaimi Hashim atau nama manja dia Cumi alahalahalah sweetnya namaaaaaa! Macam nak cubit - cubit pipi sendiri aje! HAHAHA!

p/s : Aku gitar memang tak pandai main, main batu seremban bolehlah. Berbakat tak berbakat tak? HAHAHA!
Dah. Babai!

12 comments :

Az Meeda said...

Ohsem sangat!

Cik Puan Bunga said...

@Az MeedaSangat sangat sangat kan?

Aida Jelita said...

sedap lah suara dia..hah cairrr

Cik Puan Bunga said...

@Aida JelitaDengar lagu yang lain. EPIK! ^^,

Innanie | Ariffin said...

sy dah lama dah memang suka afgan, since first appearance dia in malaysia lagi. memang awesome dan punya lesung pipit yg manis. btw, one of my friend, dok indonesia terlibat dalam pembikinan album afgan

Rai said...

ohh? first time aku tau pasal suhaimi hashim..sesungguhnya aku memang blur bab2 industri muzik tempatan ni..teruknya!

sindrom mak mak mungkin? hahaha.. NOOOOOO!!!!

Cik Puan Bunga said...

@Innanie | AriffinAlamak bestnya sapa sapa sapa??? Akak suka Afgan sebab muka dia macam skandal akak! KAHKAHKAHA!

Cik Puan Bunga said...

@RaiHAHAH takpe Raiii dimaafkan! HAHAHAHA!

Anis said...

Salam kenal. jemput dtg ke blog saya

http://anisvitashop.blogspot.com/

Saya dah follow awak jemput follow balik ye. Awak comel!

EtySalbiah Abdurrasik said...

i'm following u sis...nice geek in the pink!..;D

Cik Puan Bunga said...

@AnisInsyaallah. Terima kasih! ^^,

Cik Puan Bunga said...

@EtySalbiah AbdurrasikThank you! ^^,