Monday, June 4, 2012

5 Ciri Wanita Cool Pada Mata Aku

Assalamualaikum. Hari ini aku nak cerita pasal wanita dan apa yang membuatkan dia cool. Cool dekat sini bermaksud, bila engkau tengok dia engkau akan rasa sangat awesome sekali. Engkau nak kenal dia dengan lebih mendalam lagi, engkau terasa macam nak buat Mexican Wave setiap kali engkau nampak dia melintas. Engkau terasa macam nak jadikan dia idola engkau. Ha macam itulah. Ciri - ciri tipikal macam pandai main gitar lah, pandai memasaklah, pandai menjahit baju kurunglah, pandai kait buah kelapalah pada aku dah sangat sangat overrated. Zaman sekarang semua perempuan pun dah pandai main gitar kan, mana nak nampak cool lagi. Cool dekat sini, adalah 100% dari pandangan mata aku. Tak suka tak boleh nak paksa. Takkan aku nak pukul engkau orang pulak kan? Tak coollah macam itu! HAHA!

1) Memandu kereta manual.

Serious aku sangat kagum dengan wanita yang drive manual car. Aku rasa macam epik sangat kalau naik kereta dengan perempuan yang drive kereta manual. Nampak macho dia dekat situ. Sebab sekarang rata - rata semua perempuan lebih selesa bawa kereta auto. Dia orang kata senang. Terpulang. Tapi pada aku, perempuan macam ini memang sesuatu.Readers dekat sini yang drive kereta manual aku memang salute sangat - sangat. Dan jangan tak tahu, aku drive kereta manual. Ehem. Sekian terima kasih.


2) Pandai buat lawak.

Kalau aku lelaki, kalaulah kan, aku nak cari girlfriend yang pandai buat lawak. Sebab aku suka gelak. Dan aku rasa perempuan yang pandai buat lawak sangat sangat sangat berharga. Instead of kontrol cun lah sangat sepanjang masa, aku lebih memandang tinggi perempuan yang pandai buat orang gelak. Susah kot nak cari perempuan yang kelakar sebab semua sibuk nak kontrol cun. Tapi, jangan pulak buat lawak sepanjang masa sampai dah nampak gonjeng gitu. Mana nak datang cool kalau dah macam itu. Lagi satu aku pantang dengan perempuan kalau melawak asyik nak melucah. Sesekali tak apalah kot, tapi kalau dah setiap masa, haih kembang juga tekak nak melayan.

3) Cerdik

Cerdik dekat sini bukan semata - mata maksudnya pandai dari segi pelajaran. Kalau engkau dapat 65A sekalipun dalam SPM ke apa ke tak bermaksud engkau cerdik. Cerdik tak cerdik perempuan ni engkau dapat tengok dari segi percakapan dia. Pemilihan perkataan dia. Cara dia bergaul. Engkau dapat tengok dia tahap cerdik yang macamana. Kebolehan dia untuk hidup bermandiri menambahkan lagi kecerdikan seseorang perempuan. Tak mengharap kepada kaum Adam semata - mata.Pandai bawa diri. Campak kemana pun boleh hidup, boleh fit in. Serious cool kentang!

4) Tahu pasal bola sepak

Aku taknak ulas lebih lanjut pasal hal ni. Tapi aku rasa mereka cool. Dengan syarat, tahu pasal bola bukan sebab pemain dia kacak ke apa kan. Itu bukan cool, itu fake! HAHA!

5) Tahu mengaji.

Aku selalu mencemburui wanita yang tahu mengaji dan dalam masa yang sama tahu hukum tajwid. Serious! Rasa macam nak jadikan idola. Sebab aku ni kalau hukum tajwid pun kantoi - kantoi jugak. Ada sesiapa dekat sini yang boleh ajar aku mengaji sekali pakej dengan tajwid? PM aku. Serious!

Ciri - ciri lain, perempuan itu cool pada aku kalau dia tahu banyak pasal computer dengan software dia, cool bila dia tahu panjat pokok, cool kalau dia tahu lukis kartun, eh macam - macam lagilah. Susah nak cari perempuan cool zaman sekarang ni. Semua pun asyik nak fake dengan diri sendiri. Tak payahlah aku nak taip panjang - panjang dekat sini. Engkau orang pun tahu perempuan kalau fake tu bentuknya macam mana. Bak kata Nabil, "Kerja asyik nak membongak yo!" HAHAHA!

Sekian. Terima kasih. Dah. Babai!



13 comments :

cik nara omey said...

hahaha...nanti nak ambik lesen kete manual la..baru cOOL kan..?hihih

Aida Jelita said...

meh kite ajor ngaji meh! meh lah! janganlah takut, tak garang eh!!

miZz sYirAh said...

alahai....mcam xde je sumer tuh...klau bab bOla tu agak mnat la...heheh...:D

~mrs azmi~ said...

terasa bangga sebab ai drive kereta manual! hihi

Cik Puan Bunga said...

@cik nara omeyCool sangat!^^,

Cik Puan Bunga said...

@Aida JelitaTipuuuuuu tengok muka dah tau garang! HAHAHAH!

Cik Puan Bunga said...

@miZz sYirAhEh tak semestinya. Banyak lagi ciri2 tak ditulis. Pandangan manusia berbeza! ^^,

Cik Puan Bunga said...

@~mrs azmi~Waaaaa cool habis nihhhhh! ^^, TAHNIAH!

Aida Jelita said...

@Cik Puan Bunga

serius tak garang moh le ke rumah ngaji samesame nak!!

Cik Puan Bunga said...

@Aida JelitaNak! Rumah katne?? (Wah terus tanya alamat)

Khairul Bariyah said...

hai cik puan bunga..Assalamualaikum...like sangat awak punya blog..klakar giler...osemmm sangat..u lah cik puan yang paling cool..=).i dah follow..=)..awak sangat comel..seyes!!!

Cik Puan Bunga said...

@Khairul BariyahWaalaikumsalam. Terima kasih ye! ^^, Heee jemput datang selalu ye! ^^,

Aida Jelita said...

@Cik Puan Bunga

kite kat klang je wok!!