Monday, June 4, 2012

Dari Blog. Dan Kini Kami Saling Cinta Mencintai. Dating #3

Assalamualaikum. Tajuk entry kan sesuatu sangat. Nak buat macamana. Bila hati dah sayang, memang terasa nak bagitahu satu dunia. Oloh sweetnya perangai tampar baru tahu. Dulu masa mula - mula nak couple malu - malu. Mesej pun benda - benda penting aje. Cuma sekadar sekodeng blog masing - masing menahan rindu dalam hati. Bila dah lama - lama, dah kenal - kenal, mulalah bersayang - sayang, cinta - cinta. Sumpah sweet nak kena pijak! Demi kecintaan yang sangat menggunung tinggi, sanggup drive jauh - jauh dari Kluang ke Batu Pahat. Touching sangat!

Mesej orang tengah bercinta.

Sebenarnya mula - mula nak dating hari Rabu, tapi hari Rabu jadual aku padatlah pulak. Buat tutorial dengan students form 5 sampai pukul 12.30pm. Lepas tu petang ada hal pulak dengan kawan - kawan kampung godak parit terpaksa tunda ke hari Khamis. Walaupun dah rindu sangat tapi nak buat macamana kan. Nasib baik sayang aku faham. Itu yang makin sayang tu!

Hari Khamis, hari kejadian pagi - pagi dah mesej sayang aku suruh datang cepat sebab kelas habis pukul 10. Sementara tunggu dia sampai buat kerja dekat library. Biasalah. Aku kan cikgu library yang gigih. Bukan buat kerja apapun, sibuk bergosip dengan akak library je. Ambil tahu perkembangan gosip - gosip semasa. HAHAHA. Buat kerjanya sikit aje pun, yang lain tu lebih kepada makan - makan, kokak ayam goreng dekat kantin and online Fb dekat bilik guru. Propa sangat! Lebih kurang pukul 12 tengahari barulah sayang aku sampai terkedek - kedek dengan adik dia. Lepas tu demand pulak nak naik Farrel, kereta paling kacak dan sensasi di abad ini yang telah diubah suai menjadi super handsome tu. Baiklah baiklah. Sebabkan sayang, layankan aje.

Yang buatkan aku lagi lagi lagi sayang ni, dia sanggup bawakan the famous roti kapit dari Kluang yang rasa dia masyaALLAH sumpah awesome sangat. Bawa 4 jetul, dua ketul secara personal dah selamat masuk dalam perut aku yang comel ni. Kaya plus butter plus dimakan dengan orang tersayang. Heaven gila! Nak nak lagi makan sambil bergosip, memang tak ingatlah! Roti dia lembut gila nak mati beli dari Stesen Keretapi Kluang yang famous amos tu. Sayang aku kata makan pekena sekali dengan kopi lagi awesome, tapi aku ni pulak jenis tak minum kopi. Togok air masak aje. Tak apa. Yang penting rotinya memang awesome sedunia!

Sayang dengan roti. Dua - dua menyelerakan!

Lepas makan dengan romantiknya dekat parking BP Mall, terus naik tingkat 3 untuk main boling. Dah lama tak main boling, saja praktis untuk mengalahkan cikgu - cikgu lain dekat SESEGA. HAHA. Happening gila main boling. Tapi aku dah janji dekat Innanie yang aku takkan tulis dalam blog pasal dia baling bola pergi belakang tu. Memang aku dah janji dengan dia aku takkan sentuh langsung pasal tu. Aku sayang dia kan, takkan aku nak tulis dekat blog yang dia baling bola arah belakang. Sakit perut aku dengan Seha ketawa. Ingatkan ada gempa bumi ke apa kan, rupa - rupanya bola dia. Ish takkanlah aku nak tulis pasal tu dekat blog. Takkan punyalah. Sekian terima kasih.

Seha Ariffin yang baling bola macam tak makan 60 hari tapi pin dia jatuh paling banyak. Cis!
Sayang dia dengan penuh kasih sayang!
Exhibit A : Kasih sayang
Exhibit B : Kasih sayang tidak terbendung lagi.

Lepas main boling dan bereglak ketawa macam orang tak berapa nak siuman, terus merengek - rengek nak makan. Akulah tu. HAHA. Sebab kan dah tak ada tempat lain nak makan, maka kami melabuh punggung masing - masing dekat Pizza Hut. Belasahlah. Janji dapat isi perut. Tak kenyang setakat makan roti kapit 2 biji! HAHAHAH!

Yang buat nasib bertambah malang, sudahlah duduk dekat bahagian yang tak ada aircond, bila pizza sampai boleh pulak rentung sedunia. Apakah! Malu betul aku selaku tuan rumah. Nasib baik kekasih sejati bakal peguam yang hebat, terus dia panggil manager and tukar dengan pizza yang baru. Syabas sayang!

Seha Ariffin terlalu bahagia dengan makanan yang banyak!
Lebih kurang pukul 3 lebih masing - masing pun nak bertolak balik ketempat asal masing - masing. Hari yang sangat happy dan membahagiakan. Dapat jumpa dengan manusia - manusia tersayang, buat aku hilang masalah yang ada dalam kepala lutut. Thanks sayang. Lain kali kita sleep over pulak eh? Lawan siapa berdengkur paling kuat! HEHE. Rinduuuuuuuuuuuuuuu sangat dengan anak - anak Pakcik Ariffin ni! Terima kasih untuk segalanya. Tenaga, masa, telinga. Semuanyalah!

I IS LOVE YOU VERY VERY THE MUCH - MUCH!

Salam sayang,
Selena Gomez Jadian.


Dah. Babai!

6 comments :

Aida Jelita said...

tajuk tak boleh blah lah kamu hahaha

Cik Puan Bunga said...

@Aida JelitaHAHAHAHAHAHA!

Az Meeda said...

dating sakan ye.. bestnye.. huhu

Cik Puan Bunga said...

@Az MeedaKalau awak dekat, boleh aje join! Hihihi!

Miss Tasantek said...

terima kasih kerana menyertakan sekali ikatan dokumen :)
hahahaha..
bila nak failkan afidavit penyampaian??

Cik Puan Bunga said...

@Miss TasantekOh ni belum failkan???