Tuesday, July 10, 2012

Untunglah Kau, Banyak Orang Sayang!

Assalamualaikum. Satu perangai aku, bila aku tau orang tu sayang aku, semakinlah aku mengada - ngada semakinlah aku berlagak diva semakinlah aku buat perangai princess mintak kaki. Saja aje aku buat perangai melampau - lampau sebab aku tahu kalau orang tu dah sayang gila khinzir kan, dia akan buat apa sahaja untuk membuktikan sayang beliau kepada kita. Mukadimah panjang gila. Macam nak buat esei SPM Bahasa Melayu. Pui!

Sejak - sejak demam Superhero menyerang sampaikan redha menukar DP Facebook kepada logo Supermanlah, tukar nama diri sendiri Batmanlah, paksa oang panggil nama aku Clark Kent lah aku sangatlah bernafsu serakah kalau ada perkara melibatkan Superhero ni. Nasib baik aku tak pergi mengajar sambil ikat kain pelekat dekat badan (Menyamar Superman!) Kehkeh! Lama juga demam Superhero ni berlarutan. Sekarang pun masih sibuk cari baju Ninja Turtles pulak ke sana - sini. Gasak kau Yat! Dan sebab aku tahu yang Innanie sayang aku, maka apa lagi, buat perangai divalah aku dengan dia. Innanie diharap jangan serik menyayangi akak ya! HAHA!

Memaksa orang untuk membelikan kita baju Superhero bukanlah satu sifat yang mulia ye kawan - kawan. Apatah lagi kalau orang tu student yang lebih memerlukan duit untuk makan ataupun fotostat nota ke apa kan. Tapi tak sangka Innanie sanggup korek ceruk sana - sini semata - mata nak menggembirakan hati princess obesiti ni! Sayang awak sangat - sangat! Hari Ahad lepas pujuk suami untuk temankan aku jumpa kekasih hati sekaligus nak merembat baju Superman dengan baju Hard Rock KL! Jyeaaaaahhhh! Dalam hati rasa sangat tak menyabar - nyabar. Dapat dibayangkan betapa machonya aku kalau kesana - sini memakai baju Superman. Confirm kacak sedunia!

Muka super excited dapat baju Sopomen!
Dengan pembagi baju Sopomen!
Hard Rock Hard Rock Hard Rock!
Innanie Rocks!
Innanie akak sayang awak gila gila gila gila!

Makan dekat Secret Recipe sambil berkongsi gossip - gossip terkini. Kalau dengan Innanie, aktiviti cuma dua. Cakap - cakap lepas tu ketawa berdekah. Sampaikan sakit rahang aku. Nasib baik tak dislocated. Borak dengan perempuan ni memang tak sedar masa dah berlalu! Akak sayang awak sangat - sangat. You can always have my shoulders, sayang. Always!

Balik rumah paksa Clark Kent aku try baju Superman. MasyaALLAH kacak nak mati!

OH MY CLARK KENT!

Semalam masa sukan kecil dekat sekolah apa lagi melaramlah aku pakai baju Superman yang Innanie bagi dengan penuh kasih sayang. Terasa diri sungguh extra bertenaga dan macam ada kebolehan luarbiasa. Kebolehan memakan nasi menggunakan dua tangan. Jyeah! Terima kasih Innanie!! Akak terasa super kacak!

Baju kembung. Angin tiup. Bukan sebab aku gemuk!

Tercapai jugak hasrat aku nak pakai baju Superman setelah sekian lama memendam rasa. Terima kasih Innanie sebab menjadikan hasrat akak satu kenyataan. Akak sayang awak sangat - sangat! Awak selalu buat akak happy. Awak selalu ada kalau akak memerlukan sepasang telinga untuk ditorture. Sayang awak sayang awak!! May Allah bless you, sayang! Eceh!

p/s : Innanie, if only I could ease your pain a little bit. If only.

Dah. Babai!

10 comments :

Rara Nasiha said...

jelesnye. nak baju tu jugak :)

Cik Puan Bunga said...

@Rara NasihaHaa minta org tersayang belikan satu! ^^,

imantizz_truper said...

fuyoo!!!!!!...ada org bg hadiah dekat kak CPB..hehehe...nak hadiah gak...b.day saya 12 julai nie..nak masuk 20 taun...hahaha...

oshin said...

waaah . besttt nye . nak baju superman tuww

UyuNs NuRuls said...

mane nak cr baju tu eh ..? tak nak pasar malam nye huahahah gile kekwat

watyz said...

nak la selai yg bole terbang punye! hehehehe

Cik Puan Bunga said...

@imantizz_truperAmboi siap promote hadiah! HIHIHI!

Cik Puan Bunga said...

@oshinBest sedunia! HAHA!

Cik Puan Bunga said...

@UyuNs NuRulsTaktau. Orang kasi. Alaa beli kat pasar pun cantik jugak! HAHAHA!

Cik Puan Bunga said...

@watyzYg boleh terbang tak dapat laaa. HAHAHAH!